ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης ασθενή από κρουαζιερόπλοιο στην Πάφο

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρμόδιες αρχές όταν έλαβαν επείγουσα κλήση από κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά της Πάφου, με την οποία ενημερώθηκαν πως επιβάτης αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΣΕΔ, Τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου και ώρα 00:15, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση από το κρουαζιερόπλοιο «CROWN IRIS», με την οποία ενημέρωνε ότι 43χρονος επιβάτης Ισραηλινής καταγωγής αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας (Χολοκυστίτιδας) και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του απαιτείτο η άμεση αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας.

Το πλοίο βρισκόταν 40 ΝΜ δυτικά της Πάφου, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κ. Δημοκρατίας. 

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ, με εξειδικευμένο νοσηλευτή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας το οποίο τον μετέφερε στο Γ.Ν. Πάφου.

Βίντεο που δημοσίευσε το ΚΣΕΔ δείχνει καρέ-καρέ τη μεταφορά του 43χρονου στο νοσοκομείο. 

Δειτε Επισης

Από βδομάδας η απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων μετά την πρόταση από τον Πρόεδρο
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκρούστηκαν δύο λεωφορεία στη Βούλα-Πάνω από 30 τραυματίες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι
Άλλο πρόσωπο έδειξε τον 18χρονο για την επίθεση στην Αγία Νάπα, αρνείται ανάμιξη-Ψάχνουν άλλους έξι
Στήνουν στον τοίχο Σαββίδη και Αγγελίδη τα κόμματα μετά το νέο φιάσκο στο ΕΔΑΔ-«Επιβάλλεται η παραίτηση»
Συνελήφθη 42χρονος για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους 19 κιλά κάνναβης και χρηματικό ποσό
Παίρνει θέση για τις καταδίκες από ΕΔΑΔ η Επίτροπος Ισότητας-«Αποτελούν, τουλάχιστον, αφορμή για σοβαρή αυτοκριτική»
Πυρά Οικολόγων κατά Εισαγγελίας μετά την καταδίκη από ΕΔΑΔ-«Ποιος θα πληρώσει τη λανθασμένη απόφαση του κ. Αγγελίδη;»