Εγκρίθηκαν δύο ψηφίσματα από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών για τη διάσωση του Δ. Γεροσκήπου

Δύο ψηφίσματα εγκρίθηκαν στο πλαίσιο ανοικτής συγκέντρωσης που διοργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών για την διάσωση του Δ. Γεροσκήπου, στο πλαίσιο ανοικτής συγκέντρωσης που διοργάνωσαν, στην παρουσία του Δημάρχου Γεροσκήπου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου, με αντικείμενο συζήτησης τη  διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου και την ανασκόπηση των μέχρι σήμερα ενεργειών της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην συγκέντρωση που διοργανώθηκε στο  αμφιθεατράκι του «Ιεροκήπειου Δημοτικού Πάρκου» εγκρίθηκαν τα δύο ψηφίσματα , σύμφωνα με τα οποία, καλείται η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ενσκήψουν με σοβαρότητα πάνω στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τ.Α. 

Η ουσία αυτής, προσθέτουν,  δεν είναι η μείωση των δήμων, για την οποία επιδεικνύεται πολλή σπουδή από κάποιους, αλλά ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού της πλαισίου προς όφελος των πολιτών. Ρυθμίσεις που θα επιβληθούν αντιδημοκρατικά και χωρίς τη συμμετοχή και τη βούληση των τοπικών κοινωνιών είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, προστίθεται στο ψήφισμα.

Με το δεύτερο ψήφισμα η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών για την διάσωση του Δ. Γεροσκήπου, καλεί  τη Κυβέρνηση, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Αρχαιοτήτων να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες τόσο  για την απρόσκοπτη συνέχιση των ανασκαφών που διενεργούνται στο τεμάχιο 223 στη Γεροσκήπου όσο και για τη διάσωση, προστασία και ανάδειξη των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων που ήρθαν στο φως και σχετίζονται με την αρχαία Ιεροκήπια.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία