Σημαιοφόρος ο Μπαλαρτζισβίλι στην τελετή έναρξης του Μπακού

Απεσταλμένος ΕΑΚ, Πέτρος Πετρή
 
Η ώρα που περίμεναν οι νεαροί μας αθλητές στο Μπακού, έφθασε. Το 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων αρχίζει την Κυριακή (21/7) το βράδυ και επίσημα με την τελετή έναρξης των Αγώνων να λαμβάνει χώρα στην αίθουσα «Crysta Hall», χωρητικότητας 25.000 θεατών.
 
Σημαιοφόρος της δεκαεξαμελούς κυπριακής αποστολής νέων επιλέγηκε ο πρωταθλητής στο τζούντο, Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι, ο οποίος θα πάρει στα χέρια του για πρώτη φορά την κυπριακή σημαία. Ο 17χρονος τζουντόκα, που θα ηγηθεί των Κυπρίων αθλητών της ενόργανης, της κολύμβησης, της αντισφαίρισης, του στίβου και της ποδηλασίας, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του σε δηλώσεις που μάς παραχώρησε.
 
«Νιώθω χαρά επειδή πάντα ήθελα από μικρή ηλικία να κρατάω τη σημαία της Κύπρου. Πήγα πρώτα στις Μπαχάμες το 2017, ήθελα εκεί να πιάσω τη σημαία δεν τα κατάφερα, μετά πήρα μετάλλια στο Γκιορ και στους ΑΜΚΕ αλλά ούτε εκεί τα κατάφερα λόγω του ότι άλλος αθλητής είχε καλύτερες προκρίσεις. Αλλά αυτή τη φορά στο Μπακού, δικαιώθηκα και θα κρατάω τη σημαία. Οι στόχοι μου για τους Αγώνες τώρα, είναι πρώτα μετάλλιο και αν πάνε όλα καλά, το χρυσό», ανέφερε ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι.
 
Συγκρατημένα αισιόδοξος για ένα καλό απολογισμό της κυπριακής αποστολής εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος επεσήμανε ό,τι υπάρχει ταλέντο στους νεαρούς μας αθλητές και το μετάλλιο δεν είναι το παν, αφού και μια καλή επίδοση θεωρείται επιτυχία.
 
«Έχουμε μπροστά μας ένα καταπληκτικό θεσμό που δίνει την ευκαιρία σε αθλητές αναπτυξιακής ηλικίας να αγωνίζονται με προδιαγραφές Ολυμπιακών αγώνων. Όπως επίσης και ο ανταγωνισμός είναι καλός και βοηθάει τους νεαρούς μας αθλητές. Βλέπουμε το επίπεδό μας και το μέλλον μας. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά για τους αθλητές μας αφού δεν είναι το παν το μετάλλιο αλλά ακόμη και μια καλή επίδοση είναι επιτυχία. Σε αυτές τις ηλικίες όμως, θεωρώ ότι είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί και μπορούμε βεβαίως να είμαστε αισιόδοξοι γιατί υπάρχει ταλέντο στους νεαρούς μας» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Ντίνος Μιχαηλίδης.   
 

Δειτε Επισης

Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
Ζητά διερεύνηση για την πυρκαγιά σε βαν με εθνοφρουρούς ο Δίπλαρος-«Μετέφερε περισσότερους από το όριο»
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Μαραθώνια δικαστική διαδικασία για βαρυποινίτη και επιχειρηματία-Εκτός κάδρου τα ναρκωτικά, «δεν επιβεβαιώθηκε η παροχή προστασίας»
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Οι προεκτάσεις από το χαστούκι του ΕΔΑΔ, το ζήτημα του ανέλεγκτου του Εισαγγελέα και η πολιτική ευθύνη
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Υπό πίεση η Δικαιοσύνη... Παρενέργειες λόγω Βαρωσιώτου και ΕΔΑΔ, νομικά σφάλματα με διαφορετικό απόηχο