ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση απέτυχε στην εξωτερική πολιτική

«Η εξωτερική μας πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα και όχι από επικοινωνιακού τύπου κατασκευάσματα. Η πραγματικότητα είναι λοιπόν αδυσώπητη. Οι κυβερνώντες διαφήμιζαν πολλά και διάφορα, δημιουργώντας ψευδαισθήσεις και αρνούμενοι να εργαστούν προληπτικά», δήλωσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.
 
Αναλώθηκαν σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Την ολιγωρία τους πληρώνει σήμερα η πατρίδα, είπε, προσθέτοντας:
- Μας έλεγαν ότι η ΑΟΖ μας είναι διασφαλισμένη. Σήμερα η Τουρκία αλωνίζει στην ΑΟΖ μας.
- Μας έλεγαν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει γεώτρηση για πολιτικούς και τεχνικούς λόγους. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο γεωτρήσεις της Τουρκίας
- Μας έλεγαν ότι κτίσαμε ισχυρές συμμαχίες που θα διασφαλίσουν τα συμφέροντά μας. Σήμερα η προκλητικότητα της Τουρκίας κορυφώνεται χωρίς ουσιαστική διεθνή αντίδραση.
- Μας έλεγαν ότι ανέμεναν σοβαρές κυρώσεις και «στοχευμένα μέτρα» από την ΕΕ στην Τουρκία. Ακόμα περιμένουμε τα στοχευμένα μέτρα ενώ η Τουρκία ειρωνεύεται τα μέτρα των Βρυξελλών.
- Διέρρεαν διάφορα περί Γαλλικής στρατιωτικής βάσης και στρατιωτικών συνεργασιών. Σήμερα αποδεικνύονται όλα ψέματα.

«Δυστυχώς για την πατρίδα, οι κυβερνώντες χτίζουν προσωπικές εικόνες με τη βοήθεια ΜΜΕ, αλλά στην πράξη έχουν αποτύχει στην εξωτερική πολιτική. Και κριτήριο της αλήθειας είναι η πράξη», κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.
 
 

Δειτε Επισης

Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος
Λεπτομέρειες νομοσχεδίου για έλεγχο άμεσων ξένων επενδύσεων ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών
Πυρά Οικολόγων κατά Εισαγγελίας μετά την καταδίκη από ΕΔΑΔ-«Ποιος θα πληρώσει τη λανθασμένη απόφαση του κ. Αγγελίδη;»