Στη δίνη της πύρινης λαίλαπας η Πορτογαλία-Πάνω από 20 οι τραυματίες (pics)
21:22 - 21 Ιουλίου 2019

Οι ισχυροί άνεμοι και η θερμοκρασία που άγγιζε σήμερα τους 35 βαθμούς, προκάλεσαν πολλές αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει σε απομονωμένα σπίτια κοινοτήτων κοντά στην πόλη Μασάου και οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους χρησιμοποιώντας κουβάδες και λάστιχα ποτίσματος, όπως δείχνουν οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν πολλές κοινότητες, για προληπτικούς λόγους. Δύο άλλες δασικές πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει το Σάββατο τέθηκαν υπό έλεγχο τη νύχτα και η μία από αυτές σβήστηκε τελείως γύρω στο μεσημέρι σήμερα.\\
"Τα αίτια των πυρκαγιών αυτών ερευνώνται (...) Το παράξενο είναι: πώς γίνεται πέντε μεγάλες φωτιές να ξεκίνησαν σε τόσο κοντινές μεταξύ τους περιοχές;" διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Εντουάρντο Καμπρίτα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ως υπαίτιος για μία από τις πυρκαγιές συνελήφθη σήμερα στο Καστέλου Μπράνκου ένας άνδρας 55 ετών. Όμως ο ύποπτος δεν φαίνεται να έπαιξε κάποιον ρόλο στις άλλες φωτιές που ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου.
Πηγή: ΑΠΕ