Τατάρ και Έρογλου τάσσονται υπέρ της λύσης δύο κρατών

Ό,τι θέλουν ας κάνουν αυτοί που αδίκως στηρίζουν το δίδυμο Ε/κ – Ελλήνων, εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας, ανέφερε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες, διευρύνοντας και τις αδερφικές σχέσεις με την Τουρκία, να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω τις σχέσεις τους με άλλες χώρες και κυρίως τις ισλαμικές.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ, στο μήνυμά του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, ανάφερε ότι θα συνεχίσουν αυξάνοντας τις δραστηριότητές τους στο θέμα των σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων, ενώ θα συνεχίσουν και τις ενέργειες για να ανοίξουν τα Βαρώσια σε όσους έχουν δικαίωμα (επιστροφής και εγκατάστασης) μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας».
 
Η μέρα που ξημέρωσε στις 20 Ιουλίου 1974, ισχυρίστηκε, έβγαλε τους Τ/κ από το σκοτάδι στο φως, τους έσωσε από το να εξαλειφθούν και τους έκανε έναν «λαό» με «κράτος».  Ο κ. Τατάρ επανέλαβε τη θέση του για λύση δύο κρατών, λέγοντας «εμείς θα συνεχίσουμε τον δικό μας δρόμο κι εκείνοι τον δικό τους».
 
Στο δικό του μήνυμα ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου ανέφερε ότι η "παρέμβαση" – όπως αποκάλεσε την εισβολή, στις 20 Ιουλίου 1974 ήταν δικαιολογημένη και σταμάτησε το σχέδιο των Ε/κ να κάνουν την Κύπρο ελληνικό νησί.
 
Ο κ. Έρογλου υποστήριξε ότι Τουρκία και ψευδοκράτος πρέπει πλέον να θέσουν στην ατζέντα λύση δύο κρατών και θεωρεί, όπως είπε, θετικές τις ενέργειες στο θέμα των υδρογονανθράκων και των Βαρωσίων.
 
Η πρότασή του προς τον τότε Ε/κ ηγέτη, Δημήτρη Χριστόφια, το 2011, για την δημιουργία κοινής επιτροπής για το φυσικό αέριο είναι ακόμα σε ισχύ, κι αυτό το έχουν πει οι πλέον αρμόδιοι σε Τουρκία και ψευδοκράτος, πρόσθεσε, λέγοντας ότι ακόμα και σήμερα η ε/κ πλευρά δεν την αποδέχεται. Παραβλέποντας την πρόταση αυτή, η ΕΕ, προβαίνει σε μέτρα εναντίον της Τουρκίας, πράγμα μη αποδεκτό. Αυτοί που τα κάνουν αυτά να ξέρουν ότι δεν τίθεται θέμα να εγκαταλείψουμε την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, πρόσθεσε.
 
Για τα Βαρώσια είπε ότι οι πρώτες διεργασίες ήταν επί δικής του θητείας και τάχθηκε υπέρ της γρήγορης ολοκλήρωσης της καταγραφής στην περίκλειστη πόλη, η οποία μετά πρέπει να ενσωματωθεί – όπως είπε – στον «δήμο» Αμμοχώστου και να ανοίξει για εγκατάσταση μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Επανέλαβε την ετοιμότητα της Λευκωσίας ο Λετυμπιώτης-«Μόνο στις συνομιλίες μπορεί να δημιουργηθεί θετικό κλίμα»
Χωρίς το ΟΚ της Τουρκίας δεν πρόκειται να υπάρξει ομοσπονδία όποιος κι αν εκλεγεί «πρόεδρος»
Παρακολουθεί τις δραστηριότητες της ΚΔ στο οικόπεδο πέντε το Τουρκικό ΥΠΑΜ-«Εκτός δικαιοδοσίας της Άγκυρας»
Κάλλας:Tο θέμα της Κύπρου πρέπει να συζητηθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ
Απαντά στο Politico για τα περί δούρειου ίππου του Musk o Φειδίας-«Πώς μπορεί να είμαι και να μην το ξέρω;»
Ο λόγος στη Βουλή για το δικαίωμα ψήφου στα 17-Οι αλλαγές που θα φέρει στο πολιτικό σκηνικό
«Hayir» στα πάντα από τον Τατάρ-Η ατζέντα για αναγνώριση και τα εσωτερικά του κίνητρα
Αρχιεπίσκοπος: Ο Μακάριος να γίνει το μέτρο για εθνική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Ομήρου: Αδήριτη αναγκαιότητα η συνεπής εθνική στρατηγική για Κυπριακό
Κήρυξαν πένθος στα κατεχόμενα για την φωτιά σε ξενοδοχείο στην Τουρκία