Προκλητικό μήνυμα Οζερσάι για την εισβολή

Η 20ή Ιουλίου 1974 ήταν μια συμβολική ημέρα για τον αγώνα των Τ/κ, ισχυρίστηκε σε μήνυμά του ο "υπουργός εξωτερικών" Κουντρέτ Οζερσάι. 

Υποστήριξε ότι από το 1963 μέχρι το 1974, οι Τ/κ έζησαν άμεσα ή έμμεσα τον πόνο, τη μετανάστευση, τη φτώχεια, την απώλεια ζωών και περιουσιών, παρά ταύτα όμως, είπε, διατήρησαν την ταυτότητά τους και δεν ξέχασαν το δικαίωμά τους να ζουν στο νησί και αντιστάθηκαν.

Κατά τον κ. Οζερσάι, η 20ή Ιουλίου 1974 αποτελεί ημέρα σύμβολο του "αγώνα και της αντίστασης" αυτής που επιτεύχθηκε με "τη στήριξη" της εγγυήτριας δύναμης της Τουρκίας.

Ανέφερε ακόμη ότι οι Τ/κ διανύουν μια δύσκολη περίοδο αλλά δεν έχουν την πολυτέλεια να απελπίζονται. 

Η μόνη διέξοδος είναι να εργαζόμαστε σκληρά και να σκεφτόμαστε όχι ατομικά αλλά ως σύνολο γιατί αυτό αξίζει στα τόσα χρόνια αγώνων και αντίστασης, είπε στο μήνυμά του.

"Χαρούμενη Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας", κατέληξε στο μήνυμά του για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην Αθήνα η Μουρτζούκου-Δεν γνώριζε για το ένταλμα σύλληψης
Συγκλονιστική διάσωση στο Παρίσι-Άνδρας έσωσε οικογένεια από διαμέρισμα που φλεγόταν
Βλέπει ανάγκη αναζωογόνησης της ιστορικής σχέσης με την Κένυα ο ΥΠΕΞ-Συναντήθηκε με τον ομόλογό του
Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Πρόταση μομφής κατά Φον Ντερ Λάιεν-Καταγγέλλει τους «εξτρεμιστές, αντιεμβολιαστές και θαυμαστές του Πούτιν»
Τραγωδία με δύο νεκρούς 16χρονους στην Ελλάδα-Είχαν εξαφανιστεί, εντοπίστηκαν σε κοίτη ποταμού
Επιδιώκει οικονομική σύσφιξη σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν ο Ερσίν Τατάρ
Πυρά Σπάβο σε Αστυνομία και Εισαγγελία για τις δύο καταδίκες από το ΕΔΑΔ-«Παραβίασαν τα δικαιώματα των θυμάτων»
Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών στην Αμαλιάδα
Διαχειρίσιμη φωτιά στην Πάφο, κατέκαψε ενάμιση τετραγωνικό χιλιόμετρο-Ενδεχομένως να ξεκίνησε από τον δρόμο