Αυτός αναμένεται να είναι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας αναμένεται να αναδειχθεί, σε λίγες ώρες, πρόεδρος της ελληνικής Βουλής.
 
Η διαδικασία εκλογής έχει προσδιοριστεί για τις 10:30, ενώ θα ακολουθήσει η προγραμματική ομιλία του νέου προέδρου της Βουλής και η τελετή παράδοσης-παραλαβής.
 
Τον Κωνσταντίνο Τασούλα δεν θα ψηφίσει μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Την εκλογή του θα στηρίξουν και κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού ήδη σχετική δήλωση έχουν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.
 
Μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Θανάση Μπούρα και Χαράλαμπο Αθανασίου.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα. Το ΚΙΝΑΛΛ θα προτείνει αντιπρόεδρο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το ΚΚΕ τον Γιάννη Λαμπρούλη.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και τέταρτο πρόσωπο μετά την καταγγελία για ομαδικό βιασμό 14χρονης στον Πειραιά
Συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων μετά τη συμβιβαστική πρόταση του Προέδρου
Βλέπει ένταση λόγω σύλληψης σφετεριστών ο Γκουτέρες-«Όχι» σε μονομερείς ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τις προοπτικές
Είδε θετικά βήματα ο Γκουτέρες, ζητά «ουσιαστικό διάλογο πέραν από ΜΟΕ»-Αναφορά σε «μονομερείς ενέργειες» των δύο πλευρών στη Νεκρή Ζώνη
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα, καλύτερη η εικόνα στην Ιεράπετρα-Συνεχίζεται η μάχη σε διάσπαρτες εστίες
Αγελάδες διέφυγαν από φορτηγό που ανατράπηκε και κινούνται στον αυτοκινητόδρομο
«Αναγκαίο βήμα το άνοιγμα τεσσάρων νέων σημείων διέλευσης»-Το προσχέδιο της έκθεσης Γκουτέρες
Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία-Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς
Χειροπέδες σε 35χρονο που έριξε δύο μολότφ στην αυλή 70χρονου
Μπούκαρε σε περίπτερο, επιτέθηκε στον υπάλληλο και έφυγε με την ταμειακή μηχανή