Η κακόβουλη πυρκαγιά επαναφέρει το Τοπικό Σχέδιο για το πάρκο του Ακάμα

Έντονα καταδικάζουν τους εμπρησμούς που έγιναν στη δασική περιοχή Λάρας, σήμερα  ξημερώματα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2019, οι τοπικές Αρχές που απαρτίζουν την Κοινοτική Δράση Ακάμα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οι κάτοικοι της χερσονήσου γνωρίζουν ότι η φυσική ομορφιά του Ακάμα αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής και επιβάλλεται να προστατευτεί, όπως αναφέρουν.
 
Ο κοινοτάρχης Ίνιας, Γιάγκος Τσίβικος, τονίζει στην ανακοίνωση του  ότι με μεγάλη λύπη ενημερώθηκε από την Αστυνομία για το περιστατικό και ευχαρίστησε όλες τις δυνάμεις που εργάστηκαν για την έγκαιρη κατάσβεση των εστιών της φωτιάς. Δυστυχώς, τόνισε ο κοινοτάρχης Ίνιας, «όσο καθυστερεί η εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα και του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, η περιοχή θα είναι απροστάτευτη και έρμαιο στον κάθε επιτήδειο που κινείται στην περιοχή ανεξέλεγκτα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν το δάσος της Λάρας-Έθεσαν τέσσερις πυρκαγιές
 

«Το Τοπικό Σχέδιο και το Σχέδιο του Πάρκου έπρεπε να ήταν ολοκληρωμένα και εφαρμοσμένα εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε ο Γιάγκος Τσίβικος, συμπληρώνοντας ότι η ολοκλήρωση των Σχεδίων θα διασφαλίσει την προστασία του φυσικού πλούτου και ομορφιάς της περιοχής και ένα ευοίωνο μέλλον για τους κατοίκους της, οι οποίοι εδώ και 30 χρόνια παρακολουθούν τα χωριά τους να οδηγούνται σε μαρασμό».
 
Όλες οι κοινότητες της περιοχής, υπογράμμισε επίσης ο κ. Τσίβικος, ζητούν όπως όλοι οι δρόμοι εντός της περιοχής Natura εγγραφούν ως δημόσιοι, διορθωθούν και διαπλατυνθούν, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν για όλους τους δημόσιους δρόμους, ώστε να καταστούν ασφαλείς και προσβάσιμοι από κάθε τύπου οχήματα και πρωτίστως για τα πυροσβεστικά, για να αποφευχθούν τραγωδίες, με απώλειες ανθρώπινων ζωών, όπως αυτές που καταγράφηκαν τον περασμένο χρόνο στην περιοχή».
 
Σημειώνεται ότι η  Κοινοτική Δράση Ακάμα ιδρύθηκε το 2019 και αποτελείται από τις κοινότητες του Ακάμα, Νέου Χωριού, Δρούσειας, Ίνειας, Πάνω Αρόδων, Κάτω Αρόδων και Ανδρολύκου, τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και τη Νεολαία Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς.

Δειτε Επισης

Ανοίγει και φέτος για το κοινό η Προεδρική Κατοικία Τροόδους την Κυριακή
Μοναδική χώρα σε όλη την Ευρώπη η Κύπρος που δεν έχει προγράμματα για επαγγελματική κατάρτιση των τυφλών
Τα τέλη για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας
Ανησυχία Επ. Περιβάλλοντος για διάβρωση σε παραλίες Δ. Λεμεσού-Τέθηκε θέμα Βάσεων από το ΑΚΕΛ
Τις κατηγορίες χορηγιών του σχεδίου για ηλεκτροκίνηση ανακοίνωσε το ΤΟΜ
Πήρε για τα καλά την ανιούσα ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική, κόκκινη από το Τμήμα Δασών
Διαβεβαίωση Κυβέρνησης για στήριξη Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Αιτήσεις και υδατικό στο επίκεντρο σύσκεψης
Καταγγέλλει «δυσμενή διάκριση μαθητών» ο Σύνδεσμος για Δυσλεξία-Έστειλε επιστολή στο ΥΠΑΝ
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις σε γεωργούς που επλήγησαν-Όλες οι πληροφορίες
Νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ενέκρινε το Υπουργικό