Επικρίσεις Μπουρτζιού για τα μέτρα της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας

Τα μέτρα της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας δεν συμβάλλουν προς τη λύση του Κυπριακού, δεν είναι δίκαια και αυτή είναι μια μη αποδεκτή κατάσταση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού προσθέτοντας ότι η Ένωση έκανε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που περίμεναν και ήταν να συμβουλεύσει την ε/κ πλευρά να αξιολογήσει με σοβαρότητα την πρόταση του κ. Ακιντζί για το φυσικό αέριο.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι αυτή η στάση της ΕΕ δεν μειώνει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, ούτε βοηθά στην λύση του Κυπριακού. «Η αναζήτηση διεξόδου για την μείωση της έντασης στην περιοχή και την άρση του αδιεξόδου, δεν γίνεται με τιμωρία αλλά περνά από μια δίκαιη συνεργασία που θα βασίζεται σε διάλογο».
 
Επαναλαμβάνει ότι η πρόταση Ακιντζί αποσκοπεί στο να αλλάξει το κλίμα έντασης "που έχουν δημιουργήσει οι Ε/κ με τις μονομερείς ενέργειες που δεν άφησαν άλλη επιλογή στην Τουρκία και τους Τ/κ από του να προβούν στις ίδιες ενέργειες" – όπως είπε – "αλλά και να μειωθεί η ένταση".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ-Τουλάχιστον 20 νεκροί σε Κεντάκι και Μιζούρι
Αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας ζητά ο Ζελένσκι-Έτοιμος να ασκήσει μοχλό πίεσης ο Τραμπ στη Ρωσία
Τι είναι ο εντερόκοκκος που εντοπίστηκε στα νερά στη Λεμεσό-Σε ετοιμότητα οι Αρχές
Οι τέσσερις όροι που έθεσε η Ρωσία προς την Ουκρανία-«Αποκομμένες απαιτήσεις από την πραγματικότητα»
Το παράδειγμα Μπους και πώς το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ενισχύθηκε από τους… Αμερικανούς
Στ. Στεφάνου: Θετική η αναφορά ΠτΔ για πράσινες φορολογίες, ακόμη μία επιτυχία του ΑΚΕΛ
Σηκώθηκε και έφυγε από συνέντευξη ο Τατάρ-Ενοχλήθηκε από ερωτήσεις για Ιμάμογλου και μαντήλα
Από το «Turkaegean» στο «Island Cyprus»-Τουριστική καμπάνια από το ψευδοκράτος με τις... πλάτες της Άγκυρας
Ντρίμπλες από το Κρεμλίνο-«Ίσως» να υπάρξει συνάντηση του Πούτιν με τον Ζελένσκι, ο όρος της Μόσχας
Πακέτο έργων ύψους 660 εκ. ευρώ για ανάπτυξη της Λεμεσού ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας