Πισώπλατη μαχαιριά από Μόσχα-Τάσσεται κατά των μέτρων της Ε.Ε. στην Τουρκία

Κατά της απόφασης της Ε.Ε. για μέτρα ενάντια στην Τουρκία τάσσεται η Μόσχα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου Υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο, στην εφημερίδα Izvestia.

O κ. Γκρούσκο είπε πως τέτοια βήματα θα επιδεινώσουν την μακροχρόνια ανεπίλυτη διαμάχη στην περιοχή.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία υποστηρίζει τις δραστηριότητες της Τουρκίας, η οποία έστειλε πλοία για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, σημειώνεται.

Η Ρωσία επιμένει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε. πρέπει να ασχοληθεί ουσιαστικά με το Κυπριακό. Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα πως τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, μπορούν να ενεργήσουν ως εγγυητές.

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις της Ρωσίας με την Κύπρο, επεσήμανε πως οι δυο χώρες διατηρούν καλή συνεργασία και η Μόσχα αναμένει ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος