Νέο αμερικανικό χαστούκι στην Τουρκία-Η αγορά των S-400 υπονομεύει την ασφάλεια του ΝΑΤΟ

Η αγορά των S-400 από την Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια της και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, δήλωσε στις γραπτές απαντήσεις που κατέθεσε ο προταθείς για επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Μάρκ Εσπερ, στα ερωτήματα που του έθεσαν τα μέλη της Επιτροπής για ζητήματα ενόπλων δυνάμεων του αμερικανικού Κογκρέσου.

"Η Τουρκία είναι ένας παλιός και σημαντικός σύμμαχος, ωστόσο η επιδίωξη της να αποκτήσει τους S-400 υπονομεύει την ασφάλεια της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ" θεωρεί ο Έσπερ, οι απαντήσεις του οποίου κοινοποιήθηκαν σήμερα με αφορμή την ακρόαση στην επιτροπή του Κογκρέσου που εξετάζει την υποψηφιότητα του για τη θέση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Έσπερ παράλληλα προειδοποίησε για μια ακόμη φορά ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να παραδώσουν στην Τουρκία τα μαχητικά βομβαρδιστικά πέμπτης γενιάς F-35 σε περίπτωση που αναπτύξει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστησαν σαφές σε όλα τα επίπεδα, ότι αν η Τουρκία αποκτήσει τους S-400, τότε δεν θα πάρει τα F-35", υπογράμμισε ο Έσπερ.

Ο Μαρκ Έσπερ, αναφερόμενος στις σχέσεις Μόσχας και Ουάσιγκτον, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία έχουν κοινά συμφέροντα σε τέτοιους τομείς όπως είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η αποτροπή της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής.

Δειτε Επισης

Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τα φτερά στη Μαγιόρκα-«Λάθος συναγερμός»
Στα 27 τα αγνοούμενα κορίτσια στο Τέξας-Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων
Άνοιξε ο Σηκουάνας για δημόσιο κολύμπι για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα (pics)
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται