Έδωσε πολύωρη κατάθεση στο Αρχηγείο ο Τ/κ οδηγός λεωφορείου

Πολύωρη κατάθεση έδωσαν την Παρασκευή στο ΤΑΕ Αρχηγείου ο οδηγός του τ/κ λεωφορείου που φέρεται να παρενοχλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, καθώς και ο διευθυντής της εταιρείας στην οποία ανήκει το λεωφορείο και το οποίο μετέφερε Ούγγρους τουρίστες στα κατεχόμενα.
 
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, μετά από προσπάθειες της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν και προσήλθαν στις ελεύθερες περιοχές, προβαίνοντας σε καταγγελία για το περιστατικό.
 
«Έχουν ληφθεί καταθέσεις και η υπόθεση διερευνάται με κάθε σοβαρότητα από ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου», είπε ο κ. Ανδρέου.
 
Η Κυβέρνηση είχε δώσει οδηγίες στην Αστυνομία να διερευνήσει το θέμα, το οποίο τέθηκε από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, κατά τη συνάντησή τους την περασμένη Τετάρτη.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Ακιντζί κατήγγειλε το περιστατικό στην κ. Σπέχαρ, μεταφέροντας της την ευαισθησία του σε κάποια γεγονότα που επηρεάζουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων.
 
Της μετέφερε επίσης τη λύπη του για το περιστατικό και της εξήγησε ότι αυτό μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να επαναληφθούν παρόμοια συμβάντα.
 
Της εξήγησε επίσης, ότι πρόκειται για ένα λεωφορείο που από το 2008 έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και περνά στο «νότο» συχνά, αυτή τη φορά πήγε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να παραλάβει τουρίστες από την Ουγγαρία, δηλαδή Ευρωπαίους πολίτες και δέχθηκε επίθεση. «Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ο καθένας πρέπει να το προσέξει αυτό».
 
Η ε/κ «διοίκηση», θα πρέπει να είναι ανεκτική, είπε ο κ. Ακιντζί και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν υπήρξαν κάποια επεισόδια που προκάλεσαν μέλη του ΕΛΑΜ, αλλά αυτό το επεισόδιο είναι πολύ διαφορετικό. Δεν πρέπει να ξανασυμβούν τέτοια περιστατικά, συμπλήρωσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία