Τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για χημικό ευνουχισμό στην Ουκρανία

Αντιμέτωποι με τον ευνουχισμό, μέσω χημικής έγχυσης, θα είναι εφεξής οι καταδικασμένοι παιδεραστές και βιαστές στην Ουκρανία, σύμφωνα με τους νέους νόμους που τίθενται σε εφαρμογή.

Η νομοθεσία θα εφαρμόζεται σε χιλιάδες άνδρες, ετησίως, ηλικίας μεταξύ 18 και 65 ετών που έχουν κριθεί ένοχοι βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Έτσι, ο παιδεραστές θα αντιμετωπίσουν τον «καταναγκαστικό χημικό ευνουχισμό», στο πλαίσιο του νέου συστήματος.

Αυτό περιλαμβάνει την αναγκαστική έγχυση αντι-ανδρογόνων φαρμάκων, που αποτελούνται από χημικές ουσίες, οι οποίες «θα μειώνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα και τη λίμπιντο», ανέφερε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων, Ukrinform.

Ο νόμος θα ισχύει για όλους τους βιασμούς και την σεξουαλική κακοποίησης παιδιών, που βρίσκονται λίγο πάνω ή κάτω από την ηλικία της εφηβείας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2017 καταγράφηκαν 320 βιασμοί παιδιών στην Ουκρανία, ωστόσο οι περιπτώσεις που δεν έχουν αναφερθεί, εκτιμάται πως είναι χιλιάδες. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της Εθνικής Αστυνομίας της Ουκρανίας, δήλωσε: «Πέντε παιδιά βιάστηκαν σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, μέσα σε μόλις 24 ώρες. Και αυτά είναι τα εγκλήματα που οι γονείς ανέφεραν στην αστυνομία, παρά τον φόβο και την ανησυχία τους να το κάνουν».
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 

Δειτε Επισης

Σε δίκη ο 49χρονος νοσηλευτής, στο κατηγορητήριο μόνο το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης-Ελεύθερος υπό όρους
Μόνο… αεροπορική η κινητικότητα στο Κυπριακό-Στην Κύπρο ο Χαν, αναμένεται και η Ολγκίν
Μακροπρόθεσμες πιέσεις στη φαρμακευτική αγορά λόγω πολέμου-Ποια φάρμακα περνούν το φίλτρο του ΓεΣΥ
Από την Ιταλία στις... Κεντρικές μετά από οκτώ χρόνια καταζητούμενος για κλοπές και διαρρήξεις
Άνοιξε και το κεφάλαιο Τυχικού στη Σύνοδο-Στήριξαν Αρχιεπίσκοπο για τοποτηρητεία, δεν εξέτασαν το λίβελο πίστεως
Έληξε τη συζήτηση για διαθεσιμότητα Δημητρίου η Ελεγκτική, ξεκαθαρίζει και ο Πάλμας-Δεν τέθηκε θέμα από Χαρτσιώτη
«Αν δεν ήμουν εδώ, το σπίτι μου θα ήταν καμένο»–Μαρτυρίες από το πύρινο μέτωπο της Χίου
H υπηρεσία κατασκοπείας της Ρωσίας κατηγορεί τη Σερβία ότι πoυλά πυρομαχικά στην Ουκρανία
Τι γνωρίζουμε για τη βάση Αλ Ουνέιντ με τους 8.000 Αμερικανούς στο Κατάρ στην οποία επιτέθηκαν οι Ιρανοί
Ο Νετανιάχου σέρνει τις ΗΠΑ σε έναν ακόμη δαπανηρό πόλεμο, δηλώνει η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ