Άνοιξαν για το κοινό δύο πυραμίδες στο νότιο Κάιρο

Οι αιγυπτιακές αρχές επέτρεψαν σήμερα την πρόσβαση στους τουρίστες σε δύο πυραμίδες στο Νταχσούρ, στο νότιο Κάιρο, και παρουσίασαν μια συλλογή σαρκοφάγων, ορισμένες εκ των οποίων με μούμιες που βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

Σε μία πυραμίδα που ανεγέρθη για τον φαραώ Σνεφρού, τον ιδρυτή της τέταρτης δυναστείας των φαραώ της Αιγύπτου, και σε άλλη μία κοντά της επετράπη η πρόσβαση στο κοινό για πρώτη φορά από το 1965, έγινε σήμερα γνωστό, σε ένα δελτίο τύπου, από τον υπουργό Αρχαιοτήτων Χάλεντ αλ Ανάνι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανακαλύφθηκαν σαρκοφάγοι κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ερευνών στο Νταχσούρ.

«Σαρκοφάγοι από πέτρα, από πηλό και ξύλο ανακαλύφθηκαν, ορισμένες περιείχαν μούμιες σε καλή κατάσταση» επισήμανε ο Αιγύπτιος υπουργός.

Στο Ντάχσουρ, σε απόσταση μιας ώρα από το Κάιρο, στη δυτική πλευρά του Νείλου, βρίσκονται αρκετές πυραμίδες.

Ένα αρχαίο τείχος, μήκους 60 μέτρων, στο νότιο τμήμα μιας άλλης πυραμίδας, εκείνης του φαραώ Αμενεμχέτ, αποκαλύφθηκε επίσης, έγινε γνωστό από τον υπουργό Αρχαιοτήτων.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Δυο πυραύλους εκτόξευσαν οι Χούθι κατά του Ισραήλ-Ήχησαν σειρήνες σε διάφορους τομείς της επικράτειας
ΒΙΝΤΕΟ: Πάνω από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, προειδοποίηση για νέες καταιγίδες
Κυπριακό, Μ. Ανατολή, λειψυδρία και πυρκαγιές στην ατζέντα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ αυτή την εβδομάδα-Στην Ουάσινγκτον ο Νετανιάχου
Ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα-Ο Νετανιάχου πάει στον Τραμπ
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Μετά τους Βορειοκορεάτες οι Ρώσοι στρατολογούν και Κουβανούς-Η περιπέτεια του Φρανσίσκο στο μέτωπο