Συγκλονιστικές μαρτυρίες-Ο αέρας σήκωσε τον 8χρονο και τον πέταξε σε τζαμαρία

Δεν θα μπορούσε κανείς ούτε να φανταστεί όσα έζησαν οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Χαλκιδικής το βράδυ της Τετάρτης μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Επτά άνθρωποι νεκροί, πολλοί τραυματίες και ολόκληρα χωριά να αντιμετωπίζουν τεράστιες καταστροφές. Σε πολλά σημεία, οι εικόνες παραπέμπουν σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφικό σεισμό.

Η κακοκαιρία άφησε νεκρούς σε τρεις περιοχές: Νέα Πλάγια, Νέα Ποτίδαια και Σωζόπολη, όπως και το έβδομο θύμα που εντοπίστηκε το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων-Στους επτά οι νεκροί από τη φονική καταιγίδα

Τραγωδία στη Νέα Πλάγια - Το παιδί πέταξε στον αέρα!

Μία γυναίκα 54 ετών από τη Ρουμανία και ο 8χρονος γιος της σκοτώθηκαν σε ταβέρνα στη Νέα Πλάγια. Οι δυο τους κάθονταν στα τραπεζάκια στην παραλία, τα οποία ήταν κάτω από κιόσκι. Ο δυνατός αέρας το παρέσυρε με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί η γυναίκα.
 
Το παιδάκι αντέδρασε γρήγορα στην καταστροφή και προσπάθησε να σωθεί. Καθώς έτρεξε όμως να γλιτώσει, ο αέρας το σήκωσε ψηλά και το πέταξε με δύναμη στην απέναντι τζαμαρία της ταβέρνας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί!
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκτακτη επιχορήγηση στους πληγέντες από τη θεομηνία στη Χαλκιδική

Φωτογραφίες από το κιόσκι και την ταβέρνα
 
Η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα είναι ανατριχιαστική: «Ήταν τόσο μεγάλη η σφοδρότητα του ανέμου εκείνη τη στιγμή που έριξε τα δέντρα, έριξε το σκέπαστρο της ταβέρνας και καταπλάκωσε τους ανθρώπους. Κάποιους καταφέραμε να τους απεγκλωβίσουμε, αλλά για την άτυχη γυναίκα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε δοκούς για να σηκώσουμε το σκέπαστρο και δυστυχώς ήταν μάταιη η προσπάθειά μας. Το παιδί, το πήρε ο άνεμος και το σήκωσε κυριολεκτικά. Το πέταξε στην απέναντι τζαμαρία του καταστήματος, δεν ήταν μέσα στην ταβέρνα εκείνη τη στιγμή. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας, ήταν τραγικές οι εικόνες πραγματικά. Μετά έμαθα ότι το παιδάκι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί γιατί έγινε η θεομηνία στη Χαλκιδική

Σοκαρισμένος εμφανίστηκε σε δημοσιογράφους κάτοικος της Χαλκιδικής ο οποίος ήταν επίσης στην ίδια ταβέρνα. «Δεν καταλάβαμε τίποτα. Τρέξαμε, βγάλαμε όσους μπορουσαμε, είχαμε καμιά 10αρια τραυματίες. Τη γυναίκα δεν μπορούσαμε να τη βγάλουμε» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την ίδια οι άνεμοι ήταν τόσο σφοδροί ώστε «σήκωσε κιόσκια από άλλα καταστήματα και τα έφερε εδώ».
Νεκροί είναι επίσης ένας Ρώσος πατέρας και ο μόλις δύο ετών γιος του, που περνούσαν σε περιοχή που είχε δέντρα στη Νέα Ποτίδαια. Ο τυφώνας παρέσυρε ό,τι δέντρο βρήκε μπροστά του. Ένα από αυτά καταπλάκωσε τον άτυχο τουρίστα από τη Ρωσία και το παιδάκι του.
Επίσης δύο ηλικιωμένοι από την Τσεχία, ο γιος τους και ο 19χρονος εγγονός τους, είχαν σταθμεύσει με το τροχόσπιτό τους σε παραλία στην Σωζόπολη. Ο τυφώνας παρέσυρε σαν κούτσουρο το τροχόσπιτο. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ τραυματίστηκε ο γιος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως και ο 19χρονος εγγονός, με σαφώς ελαφρύτερα τραύματα.
Εντοπίστηκε και έβδομη σορός
Το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε ακόμα μια σορός άνδρα στην παραλία της Σωζόπολης Χαλκιδικής.

Μέχρι στιγμής, η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί και εξετάζεται αν ανήκει στον αγνοούμενο ψαρά, χωρίς πάντως να έχουν διακοπεί οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες αγνοείται ένας αλιέας, ο οποίος βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια της θεομηνίας.

Πανικός στο κέντρο υγείας Μουδανιών
Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μουδανιών κ. Καλτσάς περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ ως «τυφώνα» αυτό που έζησε το βράδυ της Τετάρτης η Χαλκιδική. Ολα έγιναν από τις εννιάμισι έως τις δέκα το βράδυ. Μεταξύ των τραυματιών που διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας ήταν και μία γυναίκα, που ο αέρας την είχε πετάξει σε έναν κάδο σκουπιδιών και στη συνέχεια ο κάδος παρασύρθηκε για πεντακόσια μέτρα.
 
Το Κέντρο Υγείας -όπως και όλη η περιοχή- δεν είχε ρεύμα και η προσπάθεια περίθαλψης έγινε με τη λειτουργία των γεννητριών. Οπως είπε ο διευθυντής του Κέντρου στελέχη της Πολιτικής Προστασίας μετέβησαν επί τόπου για να διαπιστώσουν τι ανάγκες υπήρχαν, ενώ υπήρξε και επικοινωνία από το υπουργείο Υγείας.

Βίντεο σήμερα το πρωί με τις καταστροφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δειτε Επισης

Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
Συνελήφθη και τρίτο άτομο για την υπόθεση βιασμού 14χρονης στην Αττική-Αναζητείται ακόμη ένας
Μάχη με τις φλόγες στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν πάνω από 300 κάτοικοι (vids&pics)
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Κυριακής-«Της έκανε δώρο ένα smartwatch και την παρακολουθούσε με GPS»
Aναζωπύρωση της φωτιάς στην Ιεράπετρα στην Κρήτη-Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Φρίκη στην Αττική-Τέσσερις άνδρες βίασαν ομαδικώς μία 14χρονη, γνώρισε τον έναν μέσω εφαρμογής
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η σύλληψη μέλους του κυκλώματος που έβγαζε κοκαΐνη από εμποτισμένα δέρματα στην Ελλάδα
Σε τρία μέτωπα η μάχη με τη φωτιά στην Ιεράπετρα-Έφτασαν στο νησί ενισχύσεις από την Αθήνα
Πύρινη κόλαση στην Κρήτη-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί (vid&pics)