Την επιθυμία ΓΓ να προχωρήσει η διαδικασία στο Κυπριακό μετέφερε στον Πρόεδρο η Λουτ

Την επιθυμία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να προχωρήσει η διαδικασία στο Κυπριακό, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η Ειδική Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.
 
Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κα. Λουτ την Τετάρτη. Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
 
Σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση στον λογαριασμό του Προέδρου Αναστασιάδη στο twitter, συμφωνήθηκε ότι η κα. Λουτ θα επισκεφτεί σε περίπου τρεις εβδομάδες την Κύπρο, για να συνεχιστεί η προσπάθεια για το Κυπριακό.
 
Αναμένεται ότι η αξιωματούχος του ΟΗΕ θα επιμείνει στη συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ενώ δεν αποκλείεται να προηγηθούν επαφές της κα. Λουτ με τις εγγυήτριες δυνάμεις, προτού έρθει στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικρατεχόμενων Δήμων δέχθηκε ο Πρόεδρος
Μετέφεραν χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα με πλοίο από την Ελλάδα στη Λεμεσό
Έσπασαν το δάκτυλο αστυνομικού στην Αγία Νάπα γιατί τους έκανε συστάσεις για τη συμπεριφορά τους
Ψάχνουν αν εμπλέκεται τρίτο όχημα στο θανατηφόρο με τον 21χρονο-Πετάχτηκε από το παράθυρο η συνοδηγός
Είχε γίνει καταγγελία και τους παρέπεμψε στο Κτηματολόγιο η Αστυνομία-Νέες πληροφορίες για την απόπειρα φόνου
Επιχείρησαν να πετάξουν με λαθραία τσιγάρα και κατέληξαν με χειροπέδες-Εντοπίστηκαν και σε οικία στη Λεμεσό
Αναμένει έρευνα για τη φωτιά στο βαν το ΥΠΑΜ-«Γίνεται για 11 χρόνια το σχέδιο διακίνησης εθνοφρουρών, γίνονται έλεγχοι»
Επίσημη επίσκεψη της υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ στην Κύπρο
Εν κινήσει μοτοσικλέτα τυλίχθηκε στις φλόγες στη Λεμεσό-Επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα η φωτιά
Διασώθηκε γυναίκα που τραυματίστηκε σε παραλία-Σκάφος της Λιμενικής την παρέδωσε σε ασθενοφόρο