Ο 12χρονος Νικόλας παράδειγμα για όλους... Aπό το σχολικό bullying στα σαρωτικά βραβεία

Στον 12χρονο Νικόλα Νικηφόρου απένειμε το "Hope For Children" το βραβείο Children’s Rights Defender 2019, που αποτελεί την υψηλότερη μορφή επιβράβευσης που δίνει το Hope For Children σε άτομα ή οργανισμούς που έχουν προωθήσει και συνεχίζουν να προωθούν τα δικαιώματα των παιδιών στην κοινότητα τους και στην ευρύτερη κοινωνία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της ΕΕ στη Λευκωσία. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, η απονομή του βραβείου έγινε από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Joseph Borghese και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

Επίσης, αναφέρεται ότι στην τελετή παρευρέθηκαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο Stephen Lillie, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, βουλευτές, εκπρόσωποι της Αστυνομίας Κύπρου, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και άλλων συνεργαζόμενων φορέων. Ακόμη, στην εκδήλωση βρέθηκαν και πολλοί μικροί πρεσβευτές και φίλοι του Οργανισμού για να τιμήσουν τα επιτεύγματα και το έργο του νεαρού Νικόλα.

Ο Νικόλας Νικηφόρου, κυπριακής καταγωγής κάτοικος Αγγλίας, γεννήθηκε με σπάνιου είδους προ-καρκινικά ογκώδη μελανώματα στο πρόσωπο του, τα οποία παρά την ιατρικά επιτυχή αφαίρεση τους, άφησαν ουλές στο πρόσωπο του που έγιναν η αφορμή να υποστεί σχολικό εκφοβισμό. Αυτό, τον ώθησε να ξεκινήσει εκστρατεία κατά του εκφοβισμού με τις δράσεις του να τον οδηγούν στο να γίνει το πρόσωπο της Kinder το 2016, να λάβει το Βραβείο Νταϊάνα 2017, το βραβείο Βρετανού Πολίτη και το βραβείο “Positive Role Model” το 2018 στα Βραβεία Εθνικής Διαφορετικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα, το 2017 ψηφίστηκε ως ένας από τους 24 πιο ευαισθητοποιημένους κάτοικους του Bristol κάτω των 24 ετών. Οι δράσεις του Νικόλα περιλαμβάνουν δημιουργία και προώθηση εκστρατείας ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό,  φιλοξενία σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές στο Η.B., συμμετοχή και απόκτηση βραβείων σε εθνικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής, και πραγματοποίηση ενθαρρυντικών ομιλιών σε σχολεία και πανεπιστήμια σε σχέση με την εξάλειψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού.
 
Ο νεαρός Νικόλας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε ότι στον πλανήτη υπάρχουν πάνω από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι που είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Τόνισε χαρακτηριστικά: “Πιστεύω ότι όλοι έχουμε κάτι να δώσουμε στον κόσμο. Το όραμά μου είναι το κάθε άτομο να γίνει αποδεκτό στην κοινωνία για αυτό που είναι. Αν αγκαλιάσουμε τις διαφορές μας, τότε ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.”   

Στην τελετή, ο Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Κύπρο, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ η Άντρια Νεοκλέους, Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα του “Hope For Children” CRC Policy Center, αναφέρθηκε στη σημασία της δράσης του Νικόλα και στην αναγκαιότητα ύπαρξης προγραμμάτων στα σχολεία για την ενδυνάμωση και εκπαίδευση των παιδιών με σκοπό τη καταπολέμηση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού.
 
Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, κ. Borghese συνεχάρη τον Νικόλα και τον παρότρυνε να συνεχίσει να διαδίδει τα μηνύματα θάρρους, αγάπης και σεβασμού που προωθεί τόσο μέσα από τις ομιλίες του όσο και μέσα από τις ζωγραφιές του.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κίνδυνος από την ανεξέλεγκτη αγορά ιωδίου για προστασία από ραδιενέργεια-Προειδοποιούν οι ειδικοί
Ανοίγει και φέτος για το κοινό η Προεδρική Κατοικία Τροόδους την Κυριακή
Μοναδική χώρα σε όλη την Ευρώπη η Κύπρος που δεν έχει προγράμματα για επαγγελματική κατάρτιση των τυφλών
Τα τέλη για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας
Ανησυχία Επ. Περιβάλλοντος για διάβρωση σε παραλίες Δ. Λεμεσού-Τέθηκε θέμα Βάσεων από το ΑΚΕΛ
Τις κατηγορίες χορηγιών του σχεδίου για ηλεκτροκίνηση ανακοίνωσε το ΤΟΜ
Πήρε για τα καλά την ανιούσα ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική, κόκκινη από το Τμήμα Δασών
Διαβεβαίωση Κυβέρνησης για στήριξη Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Αιτήσεις και υδατικό στο επίκεντρο σύσκεψης
Καταγγέλλει «δυσμενή διάκριση μαθητών» ο Σύνδεσμος για Δυσλεξία-Έστειλε επιστολή στο ΥΠΑΝ
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις σε γεωργούς που επλήγησαν-Όλες οι πληροφορίες