H ΠΟΦΕΝ καλεί όλους να παύσουν τις διεργασίες για τη μετατροπή του Φιλοξένια σε Δικαστήριο

H ΠΟΦΕΝ καλεί όλους να παύσουν τις διεργασίες για τη μετατροπή του κτηρίου του Φιλοξένια σε δικαστήριο. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι μετά και τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών, όπου συζητήθηκε η απόφαση για μετατροπή του κτηρίου του Φιλοξένια σε δικαστήριο, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) θεωρεί ότι ενώ ο συγκεκριμένος χώρος έχει απαλλοτριωθεί από το κράτος και ανήκει στο ΑΞΙΚ, γεγονός που θα έπρεπε να καθιστά το χώρο αξιοποιήσιμο προς το όφελος των αναγκών του ιδρύματος και των φοιτητών, αποφασίστηκε ετσιθελιστικά η μετατροπή του χώρου προσωρινά ως Δικαστήριο.

Στα πλαίσια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ΑΞΙΚ, οι κτηριακές υποδομές αποτελούν άμεση αναγκαιότητα για το ίδρυμα, που θα λύσει αρκετά προβλήματα, σημειώνει η ΠΟΦΕΝ.

"Ως ΠΟΦΕΝ, καλούμε όπως παύσουν αμέσως όλες τις διεργασίες για τη μετατροπή του κτηρίου σε δικαστήριο, και να δοθεί αμέσως στον νόμιμο κάτοχό του, στο ΑΞΙΚ", καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δείπνο με διαφορετικούς στόχους στο μενού η πρώτη πράξη της πολυμερούς της Νέας Υόρκης
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταγγέλλει την «επικίνδυνη κλιμάκωση» από το Ισραήλ
Ευκαιρία συνέχισης του διαλόγου βλέπουν στην πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη
Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ από τ/κ σύνδεσμο που ζητά αναγνώριση ψευδοκράτους
«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή-Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τώρα τη Συρία
Τεχνικό πρόβλημα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο-Στο σημείο η Αστυνομία
Φορτηγάκι με συνθήματα υπέρ του Σιμόν Αϊκούτ έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη
Νέα εκεχειρία με τους Δρούζους ανακοίνωσε η Συρία-Πάνω από 300 νεκροί από την Κυριακή
Μήνυμα Προέδρου στην Άγκυρα λίγο πριν την πενταμερή-«Το Κυπριακό θα καθορίσει την πρόοδο στις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στο κέντρο της Δαμασκού-Χτυπήματα σε κυβερνητικά κτίρια (vids)