Αδειάζει η κλεψύδρα, παίρνει αποφάσεις ο Φερέιρα

Μετά το τέλος του φιλικού παιχνιδιού με την Τσβόλε, γίνεται αρκετή κουβέντα για το αν και κατά πόσο έθελξε με την απόδοσή του ο ΠΑΟΚ, γιατί προβλημάτισε έντονα κατά διαστήματα ενώ η βάση οποιασδήποτε συζήτησης θα πρέπει να επικεντρώνεται αποκλειστικά στους παίκτες του.

Ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε σαφές πως όλες αυτές τις ημέρες και κυρίως στα φιλικά παιχνίδια, ανακάτεψε όσο τον δυνατόν περισσότερο την ομάδα του προκειμένου να αξιολογήσει το ρόστερ του, να δώσει ευκαιρίες σε όλους και να αποκτήσει μια ξεκάθαρη εικόνα για το που... κουμπώνει ιδανικά ο κάθε παίκτης.

Από την αρχή, ο Πορτογάλος ξεκαθάρισε πως θα είναι δίκαιος απέναντι σε όλους και χτύπησε το... καμπανάκι στα αυτιά παικτών, οι οποίοι επί Λουτσέσκου δεν υπολογίζονταν και βρήκαν κίνητρο στο στάδιο της προετοιμασίας. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέτα από μια εβδομάδα προετοιμασίας, η σταθερά του ΠΑΟΚ στο κέντρο της άμυνας, κοινώς το δίδυμο Κρέσπο - Βαρέλα, δοκιμάστηκαν μόλις χθες στην προπόνηση καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να δώσει ευκαιρίες και σε άλλους ποδοσφαιριστές και να δει πρόσωπα σε διαφορετικές θέσεις. 

Όπως αυτό που δοκίμαζε στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών με τον Μιχάι στο δεξί άκρο της άμυνας προκειμένου σε φάση ανάπτυξης να έχει ένα φουλ μπακ και τρεις κεντρικούς αμυντικούς πίσω. Κάτι που βάσει εξέλιξης του παιχνιδιού δεν του βγήκε σήμερα καθώς η Τσβόλε στόχευσε στα δεξιά του ΠΑΟΚ, ο νεαρός αμυντικός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και γι΄αυτό πέρασε στο κέντρο της άμυνας και μετατοπίστηκε δεξιά ο Κρέσπο.

Ήταν και αυτό μια δοκιμή από τον Φερέιρα, ο οποίος έχει αποκτήσει μια αρκετά γεμάτη εικόνα από τον εν λόγω ποδοσφαιριστή, ο οποίος για παράδειγμα άφησε καλές εντυπώσεις στο ματς με την Νόρντζελαντ ως στόπερ και παρτενέρ του Κρέσπο. Μια ακόμη σημείωση για τον Πορτογάλο τεχνικό. Ένα από τα πολλά δίδυμα που ξέρει τι μπορεί να του δώσει και ποιες είναι οι δυνατότητες του...

Και αυτό ισχύει και για το γκρουπ των τερματοφυλάκων καθώς με εξαίρεση τον νεαρό Παπαδόπουλο, Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς και Μελίσσας έχουν πάρει ίσες ευκαιρίες και ας γνωρίζουν όλοι πως ο πρώτος λόγος ανήκει στον Έλληνα γκολκίπερ μετά την εξαιρετική σεζόν που είχε.

Ανάλογη κατάσταση και στα χαφ. Γνωρίζοντας ότι υπάρχει κενό εκεί και πως θα καλυφθεί άμεσα, ο Φερέιρα επιμένει και έχει δοκιμάσει κάθε πιθανό συνδυασμό. Στα δύο πρώτα φιλικά, το σημείο αναφοράς ήταν ο Ελ Καντουρί και ο παρτενέρ του, δίνοντας κάποια πρώτα μηνύματα στον προπονητή του για το νέο του ρόλο. Σήμερα χρόνο συμμετοχής πήρε και ο νεαρός Τσιγγάρας. 

Και η συζήτηση μπορεί να επεκταθεί και στην επίθεση, με την ευκαιρία που πήρε ο 19χρονος Γαϊτανίδης και την αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, αναγκάζοντας και τον προπονητή του να τον αποθεώσει -λόγω διάθεσης- ακόμη και δημοσίως. 

Προφανώς οι όποιες δοκιμές προσώπων γίνονται πάνω σε ένα πλάνο. Και για τον Φερέιρα υπάρχει το 4-4-2, ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή είναι το τελευταίο που τον απασχολεί. Η κριτική με άξονα τις λέξεις συνεργασία, συνοχή, ομοιογένεια, ομαδικότητα, θα απασχολήσουν τον ΠΑΟΚ και κυρίως τον Πορτογάλο το επόμενο διάστημα.

Στην παρούσα φάση, με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της προετοιμασίας, η κλεψύδρα αδειάζει αναφορικά με τις ευκαιρίες που είχαν οι παίκτες καθώς ο Αμπέλ Φερέιρα καλείται να πάρει τις αποφάσεις του. Και μπορεί να φαντάζουν σε ορισμένους ως βιαστικές, ωστόσο, με τη δεδομένη πίεση του χρόνου που υπάρχει, ο Φερέιρα έχει τα πρώτα δεδομένα στα χέρια και σιγά σιγά θα πρέπει και να τα αξιοποιήσει...
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996