Η ΕΕ απέκτησε καθεστώς παρατηρητή στη GRECO

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε σήμερα απόφαση με την οποία αποδέχεται το αίτημα της ΕΕ να καταστεί παρατηρητής στην Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Χαιρετίζοντας την απόφαση, ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιονρ Γιάγκλαντ ανέφερε ότι πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα καλής συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και του ΣτΕ. Οι ενέργειές μας θα είναι πιο αποδοτικές και θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο, αν εργαζόμαστε από κοινού για την προστασία του κράτους δικαίου και την πρόληψη της διαφθοράς, πρόσθεσε.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς είπε ότι η συμμετοχή της ΕΕ στην GRECO με το καθεστώς παρατηρητή φέρνει τους δύο οργανισμούς πιο κοντά και ενισχύει τις κοινές προσπάθειες για ενίσχυση του κράτους δικαίου και καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ευρώπη.

Δειτε Επισης

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ θα συναντηθεί με Τραμπ εν μέσω διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα
Νέα εκεχειρία με τους Δρούζους ανακοίνωσε η Συρία-Πάνω από 300 νεκροί από την Κυριακή
Ο Νετανιάχου καλεί τους Δρούζους να μην περνούν τα σύνορα με τη Συρία
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στο κέντρο της Δαμασκού-Χτυπήματα σε κυβερνητικά κτίρια (vids)
Έτοιμο να απαντήσει το Ιράν σε τυχόν νέα επίθεση από Ισραήλ-«Σκύλος με λουρί των ΗΠΑ και καρκινικός όγκος»
ΒΙΝΤΕΟ: Το ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό σε live μετάδοση από τηλεοπτικά κανάλια
Ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό-Για κτύπημα στο Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Συρίας κάνουν λόγο οι IDF
Ποινή φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών στον Ιμάμογλου αλλά όχι πολιτική απαγόρευση
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο του Συριακού στρατού στη Δαμασκό
Το Ιραν αποκλείει επανάληψη συνομιλιών με ΗΠΑ μέχρι να τηρηθούν οι προϋποθέσεις