Ερντογάν σε Μακρόν: Στο θέμα της Κύπρου μιλώ εγώ, η Ελλάδα, η Βρετανία αλλά όχι εσύ

Είπα προσωπικά στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν ότι δεν μπορεί να μιλά για την Κύπρο, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν όπως ο ίδιος δήλωσε σε ενημέρωσή του εν πτήσει στους Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την Οσάκα της Ιαπωνίας. 

Σε ερώτηση από τους Τούρκους δημοσιογράφους, ποιο αντίκτυπο είχαν στις διμερείς συναντήσεις του, οι σκληρές δηλώσεις του εναντίον του Εμανουέλ Μακρον, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «αντίθετα η συνάντηση εδώ ήταν πολύ θετική».
 
«Ο κ. Μακρόν δεν μου είπε ‘Γιατι τα είπες αυτά’ κλπ’. Στη διμερή συνάντηση του το είπα του ιδίου προσωπικά. Του είπα “Κοίταξε, στο θέμα της Κύπρου εσύ δεν μπορείς να μιλάς. Εσύ δεν έχει σχέση με την Κύπρο ούτε και από κοντά ούτε από μακριά. Εδώ εγώ μιλάω, η Ελλάδα μιλά, η Βρετανία μιλά, η ΕΕ μιλά αλλά εσύ όχι», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε
Τα πρόσωπα της τραγωδίας έχουν ονοματεπώνυμο... Επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο που γεννήθηκαν οι άτυχοι Δημήτρης και Μάρω