Ο ΠΙΣ καλεί την Πολιτεία να εγκύψει στα προβλήματα των κρατικών νοσηλευτηρίων

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί το Υπουργείο Υγείας και την πολιτική ηγεσία όπως εγκύψουν με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα στην επίλυση των προβλημάτων, ώστε τα κρατικά νοσηλευτήρια να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες.

Σε ανακοίνωση του, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι «ως το θεσμικό όργανο με δημόσια αποστολή να διασφαλίζει και να εποπτεύει τη δημόσια υγεία, έχει ως πάγια θέση του την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των κρατικών νοσηλευτηρίων, γιατί μόνο υπό αυτήν την προϋπόθεση διασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η διάσωση αυτών και κατ’ επέκταση του ΓεΣΥ».
 
Σημειώνει ότι παρακολουθεί με αγωνία τα τεκταινόμενα στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την υποστελέχωση σημαντικών Τμημάτων των Κρατικών Νοσηλευτηρίων, τα οποία επανειλημμένα έχει χαρακτηρίσει ως τη ραχοκοκαλιά των συστημάτων υγείας.

Ιδιαίτερη δε ανησυχία, συνεχίζει, προκαλεί η φυγή ιατρών από το Δημόσιο Τομέα μετά από την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), η οποία δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης στα κρατικά νοσηλευτήρια.

«Να σημειωθεί ότι το συνδικαλιστικό όργανο των συναδέλφων επανειλημμένα είχε προειδοποιήσει για τα ορατά προβλήματα που δυνητικά θα προέκυπταν στα δημόσια νοσηλευτήρια με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και κατέθεσε προτάσεις έγκαιρα, αλλά χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση από τις αρμόδιες αρχές. Μέσα από τις ολοένα αυξανόμενες αντίξοες συνθήκες, οι συνάδελφοι καλούνται επίσης να υπερβάλλουν εαυτόν για να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό καλύτερα τους ασθενείς. Έρχονται δε αντιμέτωποι σε ανέτοιμο περιβάλλον για να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες των ασθενών και οι πρόχειρες λύσεις διαιωνίζουν τα υπαρκτά προβλήματα», προστίθεται.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε
Τα πρόσωπα της τραγωδίας έχουν ονοματεπώνυμο... Επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο που γεννήθηκαν οι άτυχοι Δημήτρης και Μάρω