Επ' αόριστον απεργία από αύριο των εργαζομένων στα λεωφορεία Ζήνων Λάρνακας

Σε επ’αόριστον απεργία κατέρχονται από αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Ζήνων Λάρνακας αφού η εταιρεία συνεχίζει να μην καταβάλλει τους μισθούς τους και παρακρατεί τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία τους.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ, αναφέρεται ότι «η εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας ΖΗΝΩΝΑΣ δεν κατέβαλε μέχρι στιγμής το μισθό των εργαζομένων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και αν καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων θα είναι κατά 50% μειωμένοι».
 
Προστίθεται ότι «σύμφωνα με το Νόμο κάθε εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στο τέλος κάθε μήνα το μισθό των εργαζομένων και όχι μέρος του μισθού. Ταυτόχρονα η εταιρεία παρακρατεί τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία των Εργαζομένων (Ταμεία Προνοίας, ευημερίας, υγείας, συνδρομές) με τελευταία καταβολή τον Φεβρουάριο».
 
Οι εργαζόμενοι, συνεχίζει η ανακοίνωση «έχουν επιδείξει τεράστια υπομονή και κατανόηση όλα αυτά τα χρόνια για τα προβλήματα με το στόλο της εταιρείας, τα πολλαπλά μηχανικά προβλήματα και την εργασία υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η μη καταβολή του μισθού τους για τον μήνα Ιούνιο είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι κατέρχονται από αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 σε επ’ αόριστον απεργία».
 
Οι Συντεχνίες επαναλαμβάνουν για πολλοστή φορά τη διαχρονική τους θέση  ότι «οι εργαζόμενοι δε μπορούν να είναι το μέσο για να επιλύονται οι διαφορές μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και της Εταιρείας. Καλούμε έστω και την υστάτη την Εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας ΖΗΝΩΝΑΣ να σεβαστεί τους εργαζόμενους και την εργασία που της παράσχουν και να τους καταβάλει τον μισθό τους καθώς και τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία τους».
 
Καλούν επίσης «τις αρμόδιες Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας να παράσχουν τις καλές τους υπηρεσίες ώστε να επιλυθεί το μόνιμο πια πρόβλημα της καταβολής των μισθών των εργαζομένων που μένουν κάθε μήνα εκτεθειμένοι και δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Δειτε Επισης

Διακόπτονται τα ντελίβερι για τέσσερις ώρες ελέω καύσωνα-Συστάσεις Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση-Αγγίζει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος
Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση-Στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος την Κυριακή
Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για εγκατάσταση οδικού φωτισμού σε κόμβους και αυτοκινητόδρομους
Πυρετώδης προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση ηλεκτροδότησης-Λειτουργούν κανονικά οι σταθμοί κινητής
Αποκαρδιωτικές εικόνες στο Βουνί-Το πριν και το μετά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου
Στεγάστηκαν μέσω της Πολιτικής Άμυνας 160 άτομα-Μεταφέρθηκαν σε σπίτια, ξενοδοχεία και κέντρα φιλοξενίας
Διακοπή και σήμερα υπαίθριων εργασιών και delivery από τις 12:00 μέχρι τις 16:00
Τεχνικό πρόβλημα με τη διεκπεραίωση του check in στο Αεροδρόμιο Λάρνακας-Εκτροπές πτήσεων λόγω ομίχλης
Υποβολή δηλώσεων ζημιάς για τους πληγέντες παραγωγούς-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας