«Αλάνθαστη» και νικήτρια η Σάκκαρη!

Κάνοντας μετρημένα αβίαστα λάθη, η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε 2-0 σετ της Αμερικανής Μπερνάντα Πέρα και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Wimbledon. 

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της 25χρονης αντιπάλου της (Νο.90) με 7-6(4), 6-3 σε 88 λεπτά και έκλεισε ραντεβού στη φάση των «64» με τη lucky loser Μάριε Μπούζκοβα.

Η Μαρία μπορεί να τα βρήκε σκούρα στο πρώτο σετ, ωστόσο όταν το καθάρισε με εξαιρετική εμφάνιση στο τάι μπρέικ, η... τάξη αποκαταστάθηκε και έφτασε σχεδόν απροβλημάτιστα στην πρόκριση.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, λοιπόν, η Πέρα πίεσε τη Σάκκαρη με το φουλ επιθετικό παιχνίδι της και, μάλιστα, ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα πρώτη στο σετ (2-1).

Η Μαρία, ωστόσο, είχε την άμεση απάντηση (2-2) και τελικά οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε το πρώτο της σετ πόιντ στο 6-4 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της.

Στο δεύτερο σετ βρέθηκε μπροστά με μεγάλο προβάδισμα δύο μπρέικ (4-0) και πήρε τις μπάλες στο 5-2 για να καθαρίσει το ματς.

Μετά από ένα μαραθώνιο γκέιμ και έξι χαμένα μπρέικ πόιντ, η Αμερικανίδα, αφού πρώτα έσβησε και ένα ματς πόιντ της Μαρίας, κατάφερε να σημειώσει το μπρέικ και να μείνει προσωρινά «ζωντανή» στον αγώνα.

Η Σάκκαρη, ωστόσο, έβαλε ξανά το πόδι στο γκάζι στο επόμενο γκέιμ, όπου «έσπασε» την αντίπαλό της και έκλεισε τελικά τον αγώνα.

Ήταν μια σχεδόν άψογη εμφάνιση για την Ελληνίδα τενίστρια, που υπέπεσε σε 12 αβίαστα λάθη, τα περισσότερα από τα οποία σημειώθηκαν στο φινάλε του αγώνα, όταν είχε πλέον χαλαρώσει.

Την Τετάρτη (3/7), όπως είπαμε, η Μαρία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μπούζκοβα και θα προσπαθήσει να περάσει στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Η 20χρονη Τσέχα, Νο.115 στον κόσμο, απέκλεισε με 6-3, 6-3 τη Γερμανίδα Μόνα Μπαρτέλ.και πέρασε σε δεύτερο γύρο major για πρώτη φορά.

Την πρόκριση πήρε και η Ελίνα Σβιτολίνα, πιθανή αντίπαλος της Μαρίας στον τρίτο γύρο, καθώς απέκλεισε με 7-,5, 6-0 την Ντάρια Γκαβρίλοβα. Θα παίξει τώρα με την Μαργκαρίτα Γκασπαριάν, που νίκησε 6-4, 6-4 την Άνα Λένα Φρίντσαμ.
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε
Τα πρόσωπα της τραγωδίας έχουν ονοματεπώνυμο... Επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο που γεννήθηκαν οι άτυχοι Δημήτρης και Μάρω
Στην κόλαση της Προύσας... Πάνω από 1.700 εκκενώσεις, νεκρός πυροσβέστης από ανακοπή και 76 ενεργά μέτωπα
Έτοιμο να συμβάλει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού το ΑΚΕΛ-«Ν’ αφήσουμε πίσω μας αυταπάτες»
Δέηση για ανεύρεση των οστών του ανθυπολοχαγού Μελιφρονίδη-Κατέθεσε στεφάνι ο ΥΠΑΜ