Αυτές είναι οι τροφές που είναι επικίνδυνο να μπουν σε φούρνο μικροκυμάτων

Βαριέσαι να σοτάρεις τα λαχανικά για την ομελέτα σου και είπες να τα βάλεις για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων. Πού είναι το κακό; Κι όμως μπορεί άθελά σου να ξεκινήσεις μια μίνι φωτιά/έκρηξη μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων!

Ποιες τροφές δεν είναι ασφαλές να βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων:

-Ωμές πατάτες (εκτός εάν τις έχεις τρυπήσει προηγουμένως)
-Αβγά με το τσόφλι
-Ντομάτες
-Λεμόνια
-Μοσχολέμονα
-Κολοκύθα
-Μελιτζάνα
-Σταφύλια

Οι τροφές που μπορεί να προκαλέσουν σπίθες:
-Λαχανίδα
-Πιπεριές
-Κρεμμύδι
-Καρότα
-Φασολάκια
-Σπανάκι

Σύμφωνα με την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων, μικρές «εκρήξεις» μπορεί να προκαλέσουν τροφές, που περιέχουν υψηλές ποσότητες μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου, του μαγνησίου και του σεληνίου.

Συνήθως οι τροφές που εκρήγνυνται είναι στρογγυλές και έχουν φλούδα. Παλαιότερη έρευνα έχει δείξει πως αυτό συμβαίνει γιατί το εσωτερικό θερμαίνεται πρώτα, προκαλώντας συσσώρευση ατμού. Έτσι στη συνέχεια, η τροφή μπορεί να «εκραγεί». Καλό θα ήταν επίσης να προσέξεις και τα σκεύη, τα οποία βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς πολλά, όπως τα αλουμινένια, δεν είναι ασφαλή.

Δειτε Επισης

Η Κύπρος στο επίκεντρο της έρευνας για τον εγκέφαλο,
Το φύλο του παιδιού δεν είναι πάντα τυχαίο
Μαζική κυβερνοεπίθεση κατά της Microsoft-Κίνδυνος για χιλιάδες servers παγκοσμίως, προειδοποιούν αναλυτές
Γεννήθηκαν οκτώ μωρά με DNA τριών ατόμων απαλλαγμένα από κληρονομικές ασθένειες
Ρομπότ ολοκλήρωσε χειρουργείο με 100% ακρίβεια και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση
Ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης ρωτήθηκε αν σκοπεύει να αντικαταστήσει τους ανθρώπους
Η Γαλλία ερευνά το X για αλγόριθμο που επιτρέπει «ξένη παρέμβαση»
Aστροναύτης της NASA κατέγραψε σπάνια αστραπή σε εκπληκτική φωτογραφία
Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία βελτιώνει τη συγκέντρωση των μαθητών
Πώς ξαναγράφει την ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου ένα τεστ DNA σε οστά 4.500 ετών