Να μην αρθεί το εμπάργκο όπλο ζήτησε από τον Πάλμερ ο Ακιντζί

Τα επιχειρήματα γιατί δεν πρέπει να αρθεί το εμπάργκο πώλησης στην "ε/κ πλευρά", εξήγησε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί στον Βοηθό ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Μάθιου Πάλμερ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Μπαρίς Μπουρτζιού.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συνάντηση Ακιντζί – Πάλμερ έγινε σήμερα στις 11.30 το πρωί και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του και ο Τ/κ ηγέτης είπε στον Αμερικανό αξιωματούχο ότι σε περίπτωση άρσης του εμπάργκο πώλησης όπλων, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες ειρήνης στην Κύπρο. Του μετέφερε επίσης τις απόψεις της τ/κ πλευράς για το θέμα του φυσικού αερίου.
 
Ο κ. Ακιντζί είπε στον κ. Πάλμερ πως η ε/κ πλευρά απορρίπτει συνεχώς την πρόταση για την δημιουργία μιας κοινής επιτροπής για το θέμα του φυσικού αερίου και συνεχίζει τις μονομερείς της ενέργειες, όπως υποστήριξε. Δεν απέμεινε, συνέχισε, επιλογή στην τ/κ πλευρά από του να προβεί σε παρόμοιες ενέργειες.
 
Σύμφωνα πάντα με την γραπτή δήλωση Μπουρτζιού, ο Τ/κ ηγέτης εξήγησε λεπτομερώς στον κ. Πάλμερ τους λόγους του σημερινού αδιεξόδου στο Κυπριακό και υποστήριξε ότι οι όροι αναφοράς της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ δεν μπόρεσαν ακόμα να ολοκληρωθούν ειδικά λόγω του ότι η ε/κ πλευρά στο θέμα της πολιτικής ισότητας έχει υποχωρήσει από συμφωνίες που είχαν γίνει στο παρελθόν.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»
Διαφορετικές αναγνώσεις στην Επιτροπή Νομικών στην πρόταση νόμου για καθορισμού θητειών βουλευτών
Όρισε συνέδριο για τις 14 Ιουνίου η ΔΗΠΑ-Επικαιροποιεί θέσεις και χαράζεται πολιτική
Απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση για το ΕΛΑΜ-«Προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο σε μια πολύ πρόωρη προεκλογική περίοδο»
Παροξυσμός στα κατεχόμενα για τις συλλήψεις σφετερισμών-«Επηρέασαν όλους τους τομείς»
Ικανοποίηση Προέδρου για τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Aποτελεί καρπό συντονισμένων διπλωματικών προσπαθειών»
Παρανόησε με τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ, απειλεί με αντίποινα-«Οι επιθέσεις έχουν μετατραπεί σε τρομοκρατικές ενέργειες»
Ανακοινώθηκε ο Γιοχάνες Χαν ως ειδικός απεσταλμένος της προεδρίας της ΕE για το Κυπριακό-Ικανοποίηση Προέδρου