Τη στήριξη των εταίρων στο μεταναστευτικό ζήτησε ο ΥΠΕΣ από το Συμβούλιο

"Την επιτακτική ανάγκη παροχής έμπρακτης στήριξης προς την Κύπρο", μέσω του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων, καθώς "η κατάσταση που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η Κύπρος, υπερβαίνει κατά πολύ, τόσο το δίκαιο μερίδιο που της αναλογεί, αλλά και τις δυνατότητες της χώρας να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις ροές", κατέδειξε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, με παρέμβασή του στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, σήμερα στο Λουξεμβούργο. 

Ο Κ. Πετρίδης ζήτησε τη στήριξη των εταίρων και των θεσμών, "με στόχο τον επιμερισμό βαρών, όπως προστάζει, εξάλλου, η αρχή της αλληλεγγύης, ως θεμελιώδης πυλώνας της ευρωπαϊκής οικογένειας".
 
Ο Υπουργός ενημέρωσε τους ομολόγους του και για τη "νέα μαζική εισροή αιτούντων από την Τουρκία", μέσω των κατεχομένων και δια θαλάσσης, τονίζοντας "την παντελή απουσία συνεργασίας από πλευράς των τουρκικών αρχών έναντι των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την πλευρά μας". 
 
Όπως έγινε γνωστό, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, Υπουργός Εσωτερικών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με ομολόγους του και κοινοτικούς αξιωματούχους, τους οποίους ενημέρωσε κατ’ ιδίαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος λόγω των μεταναστευτικών ροών.  Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον Μαλτέζο ομόλογό του  Michael Farrugia, τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο τον προσεχή Ιούλιο για περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
 

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»