Πρώτοι οι Σοσιαλδημοκράτες σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολ των Βουλευτικών στη Δανία

Ωθούμενοι από την επιθυμία για αλλαγή και το «πράσινο» κύμα των ευρωεκλογών, οι Σοσιαλδημοκράτες της Δανίας φαίνεται ότι θα είναι οι νικητές των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα, καθώς η δεξιά υποχωρεί αισθητά.

Μολονότι και οι Σοσιαλδημοκράτες καταγράφουν μικρή πτώση, σε σύγκριση με τις εκλογές του 2015, βρίσκονται στην πρώτη θέση με ποσοστό 25,3-25,9%, σύμφωνα με τα έξιτ πολ που δημοσιοποιήθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια DR και TV2 αφού έκλεισαν οι κάλπες.

Χάρη στην άνοδο και των άλλων κομμάτων της αριστεράς και της κεντροαριστεράς, οι Σοσιαλδημοκράτες φαίνεται ότι θα έχουν οριακά την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με 90 έδρες (σε σύνολο 179).

Το οικολογικό Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα, παραδοσιακός σύμμαχος των Σοσιαλδημοκρατών, θα διπλασιάσει τον αριθμό των βουλευτών του καθώς φαίνεται να αποσπά ποσοστό 7,4-8,3%.

Από την άλλη, το ευρωσκεπτικιστικό, αντιμεταναστευτικό Κόμμα του Λαού της Δανίας ενδέχεται να χάσει σχεδόν τις μισές έδρες του, πέφτοντας στις 18, από 37 που έχει σήμερα.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση από τους «Στρατιώτες του Θεού» στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες αποκάλυψης από την καταστροφική πυρκαγιά στην Τουρκία-Στάχτη έγιναν ολόκληρες περιοχές
Πάνω από 900 νεκροί στο Ιράν στον πόλεμο των 12 ημερών με το Ισραήλ
CIA: Η αμερικανική επίθεση στο Ισφαχάν «καθυστέρησε για χρόνια» το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Το Ισραήλ εντείνει βομβαρδισμούς στη Γάζα εν μέσω νέας προσπάθειας για εκεχειρία
Βρετανός ΥΠΕΞ: Και οι τέσσερις εταίροι υποστηρίζουμε πώληση Eurofighter στην Τουρκία
Ο Τραμπ ξεκαθαρίζει ότι δεν συνομιλεί με την Τεχεράνη