«Επιστρέφω σε 5 λεπτά»-ΑμεΑ απαντούν με την ίδια ατάκα σε αυτούς που δεν σέβονται τίποτα

Ο Δημήτρης Αντωνίου μιλά για την πρωτότυπη διαμαρτυρία που έγινε στη Θεσσαλονίκη για τους ανεκδιήγητους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και παρκάρουν παράνομα σε θέσεις που προορίζονται για ΑμεΑ.

Για την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, με τα παρκαρισμένα αναπηρικά αμαξίδια που έφεραν σημείωμα με την ένδειξη “επιστρέφω σε πέντε λεπτά”, μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6ο συγγραφέας και ακτιβιστής Δημήτρης Αντωνίου.

Καθηλωμένος εδώ και 13 χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο, ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι η σημερινή κινητοποίηση ήταν “ένα βήμα παραπάνω”.

Κολλήσαμε χαρτάκια “είμαι γάιδαρος”, φωνάξαμε την τροχαία, διαμαρτυρηθήκαμε, αυτή την ιδέα την είδαμε στην Πορτογαλία” πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι “είναι μια αντιστροφή ρόλων, χρησιμοποιήσαμε τη δική τους ατάκα, την ειρωνεία”.

Τόνισε ότι η δράση ταρακούνησε κάποιους ανθρώπους, κάποιοι του είπαν “δεν θα το ξανακάνω”, αλλά όπως είπε “τώρα αν το βράδυ το ξεχάσουν, θα φανεί το επόμενο διάστημα”.

“Ζούμε σε εποχές με πολλά νεύρα αλλά σε κάποια θέματα όπως ευάλωτες ομάδες πρέπει να είμαστε λίγο παραπάνω άνθρωποι” είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι μεγάλο πρόβλημα είναι και οι ράμπες για τις οποίες όπως είπε, έδωσε αγώνα. “Τα πρώτα 6-7 χρόνια απλά στεναχωριόμουν και μια μέρα τελείωσε η υπομονή και άρχισα να τα κυνηγάω. Έτσι όμως τώρα θα βρω 5-6 ράμπες που πριν δεν υπήρχαν”.

 

Δειτε Επισης

Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Σε εξέλιξη η νέα ψηφοφορία για την εκλογή του Πάπα-Live εικόνα από το Βατικανό
Ισόβια στον 34χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους στην Πρέβεζα και από το Εφετείο
Η ΕΕ ετοιμάζει αντίμετρα 95 δισ. αν ο Τραμπ δεν κάνει συμφωνία για τους δασμούς