Το Κυπριακό θα συζητήσει με τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας ο Αντρος Κυπριανού

Το Κυπριακό θα συζητήσει με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
 
Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τη Ρωσία ο κ. Κυπριανού είπε πως «η Ρωσική Βουλή διοργανώνει μια διεθνή συνάντηση για τη συζήτηση ορισμένων διεθνών ζητημάτων και έχω προσκληθεί μαζί με άλλους βουλευτές από την Κυπριακή Βουλή για να συμμετάσχουμε σ’ αυτή τη Σύνοδο».
 
Πρόσθεσε πως ο ίδιος θα μιλήσει «για τα ζητήματα του Διεθνούς Δικαίου και των προβλημάτων στην διεθνή πολιτική σκηνή. Στο περιθώριο αυτής της Συνόδου θα έχω συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ και με τα κόμματα με τα οποία διατηρούμε κάποιες σχέσεις, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας και με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν Ενωμένη Ρωσία».
 
Ερωτηθείς κατά πόσον με τον κ. Λαβρόφ θα συζητηθεί και το Κυπριακό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε πως η συνάντηση γίνεται γι’ αυτό τον σκοπό.
 
«Φαντάζομαι τον κ. Λαβρόφ θα τον ενδιαφέρουν και οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις διάφορες συμφωνίες που γίνονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες από την πλευρά της Κύπρου», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε
Τα πρόσωπα της τραγωδίας έχουν ονοματεπώνυμο... Επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο που γεννήθηκαν οι άτυχοι Δημήτρης και Μάρω