Δεκτός με κάθε επισημότητα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Τραμπ

Δεκτός με κάθε επισημότητα έγινε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια προσγειώθηκαν στον κήπο του παλατιού με το προεδρικό ελικόπτερο Marine One.

Τους προϋπάντησαν αρχικά ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ενώ στη συνέχεια τους υποδέχθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η άφιξη του Αμερικανού Προέδρου χαιρετίστηκε με συνολικά 185 κανονιοβολισμούς από το Green Park και τον Πύργο του Λονδίνου, αριθμός αυξημένος από το συνηθισμένο λόγω της συμπλήρωσης χθες 66 ετών από τη στέψη της 93χρονης βασίλισσας Ελισάβετ.

Μετά από τις αμοιβαίες συστάσεις μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας και των ανώτερων μελών προσωπικού του βασιλικού οικοκυριού από τη μία πλευρά και των συνοδών του προεδρικού ζεύγους από την άλλη, οι δύο κεφαλές κρατών ξαναβγήκαν στον κήπο για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το Ηνωμένο Βασίλειο στρώνει σήμερα το κόκκινο χαλί για τον Τραμπ

Ακολούθησε η επιθεώρηση από τον Πρόεδρο Τραμπ του τιμητικού αγήματος που απαρτιζόταν από λόχο της φρουράς Γρεναδιέρων και στη συνέχεια η ανάκρουση του βρετανικού εθνικού ύμνου.

Μετά από το ιδιωτικό γεύμα που θα παραθέσει η βασίλισσα στους επισκέπτες θα ακολουθήσει επίσκεψη σε έκθεση έργων τέχνης εντός του παλατιού. 

Το απόγευμα ο Πρόεδρος Τραμπ θα επισκεφθεί το Αβαείο του Γουέστμινστερ και θα καταθέσει στεφάνι στον Τάφο του Αγνώστου Στρατιώτη, πριν γίνει δεκτός με τη σύζυγό του για τσάι από τον πρίγκιπα Κάρολο και τη δούκισσα της Κορνουάλης στο Clarence House.

Αργά το βράδυ η μέρα θα ολοκληρωθεί με επίσημο δείπνο με 170 προσκεκλημένους προς τιμή του Πρόεδρου των ΗΠΑ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρόεδρος Τραμπ θα εκφωνήσουν ομιλίες.

Ένα τεράστιο ανδρικό μόριο το πρώτο που
αντίκρισε ο Τραμπ από το αεροπλάνο

Η εικόνα ενός τεράστιου ανδρικού μορίου χαραγμένου στον κήπο ενός σπιτιού και με το όνομά του να φιγουράρει δίπλα ήταν το πρώτο που αντίκρισε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την άφιξη του προεδρικού αεροσκάφους AirForce One στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ στη Βρετανία.

Δράστης της πρωτότυπης διαμαρτυρίας κατά της άφιξης του Ρεπουμπλικανού προέδρου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας 18χρονος φοιτητής ονόματι Όλι Νανκέροου, που θέλησε με τον τρόπο αυτό να καταγγείλει τις απόψεις του Τραμπ για την κλιματική αλλαγή, την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα και την επίμονη άρνησή του να λάβει μέτρα για την αποτροπή της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
 
Η εικόνα του τεράστιου πέους στο πατρικό του 18χρονου στο Χάρφιλντ Χηθ, συνοδεύεται από το μήνυμα «γεια σου Τραμπ». «Μαντέψτε ποιος ήταν απασχολημένος σήμερα για να κουρεύει στο γκαζόν ένα σκληρό μήνυμα για τον Τραμπ», έγραψε ο φοιτητής στο Twitter.

Ενώ σ’ ένα γειτονικό χωράφι σχημάτισε την εικόνα μιας πολικής αρκούδας με το μήνυμα: «η κλιματική αλλαγή είναι αληθινή»...
 

Βρετανοί διαδηλωτές ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στον Τραμπ, προγραμματίζοντας μεγάλες πορείες ειδικά αύριο στο Λονδίνο κι άλλες μεγαλουπόλεις.

Μάλιστα κοντά στις περιοχές όπου θα βρεθεί στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, θα υψώσουν και πάλι στον ουρανό το «μωρό Τραμπ», το μπαλόνι που τον απεικονίζει οργισμένο να φορά πάνες και το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει και κατά την περσινή του επίσκεψη στη χώρα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ / iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
Απίστευτη βιαιότητα στις ΗΠΑ-Λύγισε δίχρονη μέχρι να σπάσει η σπονδυλική της στήλη
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα Ρωσικά αντίποινα στην Ουκρανία δεν έχουν τελειώσει-Επίκειται πολυδιάστατη επίθεση
Αγωνία για το Madleen-Η Κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε εντολή να εμποδιστεί το πλοίο πριν φτάσει στη Γάζα
Drones πάνω από το Madleen που πλησιάζει τη Γάζα-«Το Ισραήλ θα προσπαθήσει να καταλάβει το πλοίο»
Πεδίο μάχης το Λος Άντζελες-Οδοφράγματα και πλαστικές σφαίρες στις διαδηλώσεις για το μεταναστευτικό
Νέες αποκαλύψεις για Τραμπ και Μασκ-Ο καβγάς στον Λευκό Οίκο που σήμανε την αρχή του τέλους της σχέσης
Ένας νεκρός από ρωσικό βομβαρδισμό στο Ντνιπροπετρόφσκ-Έκλεισαν αεροδρόμια στη Μόσχα λόγω drones
Xάος στο Λος Άντζελες μετά την εντολή Τραμπ να στείλει την εθνοφρουρά-Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια