Απειλεί με παραίτηση ο πρωθυπουργός της Ιταλίας

Έτοιμος να παραιτηθεί από το αξίωμά του δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, εάν τα δύο κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού, η ακροδεξιά Λέγκα και το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) δεν βάλουν τέλος στην αδιάκοπη διένεξη τους.

«Ζητώ και από τις δύο πολιτικές δυνάμεις να κάνουν την επιλογή τους και να μου πουν αν σκοπεύουν να τηρήσουν αυτό το συμβόλαιο», είπε ο Κόντε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σε διαφορετική περίπτωση «απλώς θα υποβάλω την παραίτησή μου», πρόσθεσε. «Ζητώ μια σαφή απάντηση, χωρίς αμφισημίες και επίσης, γρήγορα», επέμεινε, χωρίς ωστόσο να καθορίσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Ο ηγέτης της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έσπευσε να διευκρινίσει ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί εκλογές. "Θέλουμε να συνεχίσουμε, δεν έχουμε καιρό για χάσιμο", ήταν η πρώτη αντίδρασή του στην απειλή του Κόντε.

Ο Κόντε ζήτησε επίσης από όλους τους υπουργούς, χωρίς καμιά εξαίρεση, μια «πιστή συνεργασία». Όπως είπε, «πιστή συνεργασία σημαίνει ότι αν υπάρχουν πολιτικά ζητήματα που πρέπει να τεθούν, δεν θα στέλνουμε διφορούμενα σήματα μέσω των εφημερίδων αλλά θα μιλάμε κυρίως με τον επικεφαλής της κυβέρνησης», εξήγησε.
 
«Αν συνεχίσουμε την πολιτική μέσω του Τύπου και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», επέμεινε. «Καλούμαστε να σχεδιάσουμε το μέλλον της χώρας, αυτό είναι διαφορετικό από το να ικανοποιούμε τα πλήθη στις δημόσιες πλατείες ή να μαζεύουμε like στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης», συνέχισε, στοχεύοντας κατά τα φαινόμενα τον Σαλβίνι και την προεκλογική εκστρατεία του με τις συνεχείς αναρτήσεις στο Twitter, το Instagram και το Facebook.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αβέβαιη παραμένει η τύχη των 24 ανδρών ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας
Βελτίωση παρουσίασε η υγεία του Ποντίφικα που πέρασε ακόμη μια ήρεμη νύκτα
Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Σκανδαλώδεις οι απειλές σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα
Η Β. Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση στρατηγικού πυραύλου cruise
Δολοφόνος εξιχνίασε τον φόνο της γυναίκας του δέκα χρόνια μετά-Αποκάλυψε στον γιο τους πού την έθαψε
Η πρώτη αντίδραση των συριακών κουρδικών δυνάμεων στην έκκληση Οτσαλάν-«Δεν σχετίζεται με εμάς στη Συρία»
Καίει το Ισραήλ εσωτερική έρευνα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου-«Πλήρης αποτυχία»
Βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση της υγείας του πάπα Φραγκίσκου
Απελευθέρωσε 643 Παλαιστίνιους κρατούμενους το Ισραήλ-Η Χαμάς παρέδωσε τις σορούς τεσσάρων νεκρών
Έκκληση Οτσαλάν για επίλυση του Κουρδικού-Καλεί τα μέλη του ΡΚΚ να καταθέσουν τα όπλα