Σκληρή απάντηση του Διευθυντή του Γραφείου του ΠτΔ για τα περί σύλληψης του

Απάντηση σε δημοσίευμα της «Χαραυγής» που τον φέρει να είχε συλληφθει στη Ρουμανία, δίνει ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρος Δημητρίου.
 
Συγκεκριμένα στη γραπτή του δήλωση ο κ Δημητρίου, απαντά με σκληρή γλώσσα στο δημοσίευμα, το οποίο το χαρακτηρίζει ψευδές.
 
Όπως αναφέρει, «όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα αποτελούν ασύστολα ψεύδη, προϊόν μιας "δημοσιογραφίας" που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του κομματικού συμφέροντος. Μιας "δημοσιογραφίας" που είναι έτοιμη να κατασυκοφαντήσει, να προσβάλει συνειδήσεις και αξιοπρέπεια χωρίς καν να ερευνήσει. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη εξήγηση».
 
Ο κ. Δημητρίου διερωτάται παράλληλα, «πώς να αποδώσει κάποιος αλλιώς τα όσα αναφέρονται»; Και συνεχίζει λέγοντας πως «αν ο δημοσιογράφος κρατούσε έστω τα προσχήματα θα ζητούσε το δικό μου σχόλιο. Αν δε πριν δυσφημίσει ενδιαφερόταν για το κόστος των πράξεων του και επιδείκνυε το ελάχιστο ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα προέβαινε  τουλάχιστον σε έρευνα για τα όσα με τόση σιγουριά γράφει. Έρευνα που σε καμία περίπτωση δεν θα καταδείκνυε ούτε στο ελάχιστον τα όσα ισχυρίζεται».  
 
Σημείωσε επίσης ότι «για το περιστατικό θα αρκεστώ απλά να πω πως έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες παραστάσεις μέσω του δικηγόρου μου στους αρμόδιους φορείς. Διαστάσεις δεν δόθηκαν καθώς ο αντιπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας έσπευσε από την πρώτη στιγμή σε βοήθεια, διευθετώντας μάλιστα την άμεση επιστροφή μου».    
 
Απαιτεί παράλληλα από τη συντακτική ομάδα, «όπως επανορθώσει και αποκαταστήσει την αλήθεια. Το λειτούργημα του δημοσιογράφου αποτελεί βασικό συστατικό για τη λειτουργία της δημοκρατίας», κατέληξε  στη δήλωση του ο κ. Δημητρίου.
 
 

Δειτε Επισης

Προαναγγέλλει αντίποινα το ψευδοκράτος για τις συλλήψεις σφετεριστών, βάζει μπροστά τον Ερντογάν-«Δεν θα μείνουμε απαθείς»
Κατηγορίες Τατάρ για «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από την ΚΔ-Επιμένει για λύση «δύο κρατών»
Ελπίδα οι δύο ηγέτες να επιδείξουν «πολιτικό θάρρος» για λύση Κυπριακού εκφράζει ο Χόβανιετς
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης… βρέφος μέσω τεχνητής νοημοσύνης
Χατζηπαντέλα για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Γνωρίζουμε την τουρκική θηριωδία»
Διαχωρισμό εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα ζητά εκ νέου το Volt
Αναλύουν το ενδεχόμενο εμπορικής συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ οι Κύπριοι ευρωβουλευτές
Πέτυχε τον Ερντογάν στα Τίρανα και του ζήτησε να μιλήσουν μεταξύ τους για το Κυπριακό ο Πρόεδρος
Πρόεδρος για διορισμό Χαν-«Ασχολήθηκε με τα ευρωτουρκικά και γνωρίζει πολύ καλά τις επιθυμίες της Τουρκίας»
Ενώπιον της Κομισιόν οι παράνομες χρεώσεις για αλλαγή αερόσακων ΤΑΚΑΤΑ-Ζητά άμεσα μέτρα ο Γεωργίου