Έτσι κατέστειλαν τα ΕΚΑΜ την εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού (pics)

Πάνοπλοι άντρες των ΕΚΑΜ εισέβαλαν χθες το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να καταστείλουν τα βίαια επεισόδια μεταξύ κρατουμένων.


Αν και το υπουργείο Δικαιοσύνης βάφτισε «αναταραχή» όλα όσα έγιναν, οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για συγκρούσεις οπλισμένων ανθρώπων, έτοιμων για όλα. 

Αυτοσχέδια μαχαίρια και χατζάρια, κοντάρια με λόγχες και κάθε είδους αντικείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο εντοπίστηκαν σε κελιά κρατουμένων, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες. 
Οι φωτογραφίες εξάλλου δείχνουν και τους άντρες των ΕΚΑΜ που κατέστειλαν τα επεισόδια να έχουν ακινητοποιήσει κρατούμενους και να τους ερευνούν για τυχόν όπλα. 
Τα επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.45, την Τρίτη, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν οι σειρήνες των φυλακών. 

Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη συμπλοκή φαίνονται και σε βίντεο που μετέδωσε ο Alpha. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κρατούμενοι από τη δεύτερη και πέμπτη πτέρυγα έσπασαν τις πόρτες, ήρθαν στα χέρια, κυνηγήθηκαν και πήγαν στο διοικητήριο. Όταν ένας σωφρονιστικός υπάλληλος προσπάθησε να κρατήσει την πόρτα κλειστή, ένας κρατούμενος τον χτύπησε με σίδερο στο χέρι και τον έριξε κάτω, ενώ οι υπόλοιποι κρατούμενοι συνέχισαν τα επεισόδια.

Οι κρατούμενοι της δεύτερης πτέρυγας έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα κρατώντας αυτοσχέδια μαχαίρια κινήθηκαν απειλητικά προς την πέμπτη πτέρυγα. Ένας σωφρονιστικός τραυματίστηκε, καθώς προσπάθησε να τους σταματήσει, ενώ οι συνάδελφοί του εγκλωβίστηκαν για ώρα στα κουβούκλια. 
Η κρίση έληξε μετά την εντολή του διευθυντή προς τους άνδρες της ομάδας αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών να επέμβουν.

«Εμείς είδαμε ένα όχλο να κινείται μαζί από τη μία πλευρά στην άλλη. Αυτό ήταν αρκετό να χτυπήσει συναγερμός γιατί οι υπάλληλοι μέσα είναι έμπειροι, καταλαβαίνουν όταν υπάρχει μια τέτοια δραστηριότητα και χτύπησαν τον συναγερμό για να μπουν μέσα οι ειδικές ομάδες», ανέφερε ο κ. Κωστίκας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών.

Πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπάθησε μάλλον να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το μέγεθος της συμπλοκής, σημειώνοντας σε ανακοίνωση: «Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ισόβια στον 34χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους στην Πρέβεζα και από το Εφετείο
Εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη-Εθνικιστικά σύμβολα, σιδηρογροθιές και όπλα (pics)
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Κασσελάκη για παραβίαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες
Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος σε όχημα στο Παγκράτι-Πληροφορίες ότι είχε σπασμένα άκρα
Συνελήφθη ο 36χρονος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με τα εκρηκτικά στη Θεσσαλονίκη
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια η ποινή στον 19χρονο για τον θάνατο του Λυγγερίδη
«Σκοτεινό» το παρελθόν του πατροκτόνου της Αμφιλοχίας-Είχε αποταχθεί από την ΕΛΑΣ για υπόθεση βιασμού
Φιντάν: Η Τουρκία δεν θα θέσει ποτέ σε κίνδυνο τα συμφέροντά της σε αν. Μεσόγειο-Αιγαίο
Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη