Έκκληση για διάλογο για μείωση της έντασης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ απηύθυνε το Σ.Α.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προέτρεψε με ανακοίνωσή του η οποία εγκρίθηκε και από τα 15 κράτη μέλη να γίνει "διάλογος" και να ληφθούν μέτρα για να τερματιστούν οι εντάσεις στον Κόλπο, "καταδικάζοντας" ταυτόχρονα τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων.
 
Την απόπειρα των ΗΠΑ να συμπεριληφθεί στο κείμενο της απόφασης αυτής μια αναφορά σε εμπλοκή ή ευθύνη "κρατικού παράγοντα" στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον των πετρελαιοφόρων εμπόδισε η Ρωσία, ανέφερε διπλωματική πηγή.
 
Εξάλλου, ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στον ΟΗΕ ανέφερε ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη ατμόσφαιρα προκειμένου να γίνει διάλογος ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ.
 
"Πώς μπορείς να αρχίσεις διάλογο με κάποιον η κύρια έγνοια του οποίου είναι να επιβάλει κι άλλες κυρώσεις στο Ιράν;", διερωτήθηκε ο Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ισλαμικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη.
 
Κατήγγειλε ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να διεξάγει "οικονομικό πόλεμο" εναντίον της Τεχεράνης και να επιδίδεται σε "οικονομική τρομοκρατία" εναντίον του ιρανικού λαού, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ χθες ότι επιβάλλουν και νέες κυρώσεις.
 
Ο Ταχτ Ραβανσί επισήμανε ακόμη πως οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει μια "αρμάδα" στην περιοχή γύρω από το Ιράν, αναφερόμενος στην αποστολή επιπλέον στρατευμάτων και μέσων από την Ουάσινγκτον έπειτα από τις νέες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις-«Θέλω να δω αυτό το κορίτσι και να του πω ότι πλέον είναι κόρη μου»
Χαιρετίζουν τις εξαγγελίες Προέδρου για ανέγερση Γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου
Συγκλονίζουν για τα επεισόδια γονείς των θυμάτων στα Τέμπη-«Πήγαμε να δώσουμε οξυγόνο, μας έκαψαν τα πνευμόνια»
Πώς ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο διέγνωσε τον καρκίνο στον Αλέξη Κούγια
Πολύπλοκη παραμένει η κατάσταση υγείας του Πάπα Φραγκίσκου
Τρεις τελικά οι ύποπτες συσκευές για την φονική πυρκαγιά με πέντε νεκρούς-Αποστέλλονται τεκμήρια στο εξωτερικό
Εξέφρασε στήριξη στην Ουκρανία μετά την ένταση στο Λευκό Οίκο ο ΥΠΕΞ-«Η συνέχιση του διαλόγου είναι το κλειδί»
Η πρώτη αντίδραση του Ερντογάν μετά την εκεχειρία του PKK-«Ξεκινά η εποχή της Τουρκίας χωρίς τρομοκρατία»
Άνοιξε ο ιατρικός φάκελος του Καλογήρου-Τα φάρμακα για καρδιά και η ψυχική νόσος
Το μήνυμα Ζελένσκι μετά την «εκδίωξη» από τον Λευκό Οίκο-«Η Ουκρανία να ακούγεται, κανείς να μην την ξεχάσει»