Βέβαιος ο Πρόεδρος ότι θα υιοθετηθούν μέτρα κατά της Τουρκίας από την Ε.Ε.

Υπάρχουν διαδικασίες που ακολουθούνται για να έρθει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εν συνεχεία να υιοθετήσει τις εισηγήσεις των μέτρων κατά της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας παράλληλα ότι τα μέτρα «παίρνουν κάποιο χρόνο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατρούγκαλος-Λευκωσία και Αθήνα κέρδισαν μια σημαντική διπλωματική μάχη
 
Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την επιστροφή του από τα γραφεία του ΑΚΕΛ, όπου μετέβη για να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ρωτήθηκε για τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από πλευράς Τουρκίας, με την έλευση και του δεύτερου πλοίου-γεωτρύπανου στην περιοχή.
 
Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που συνέβαλε στη διαφοροποίηση του κειμένου δεν ήταν μόνο η παραβίαση από πλευράς ‘Πορθητή’ αλλά ήταν και οι θριαμβολογίες και οι τελετές και η απόδειξη πως δυστυχώς η Τουρκία δεν λαμβάνει υπόψη τις φραστικές» υποδείξεις. Γι’ αυτό και η ανατροπή του σκηνικού και η υιοθέτηση απόφασης για λήψη μέτρων έναντι της Τουρκίας, συμπλήρωσε.
 
Σε άλλη ερώτηση, πότε να αναμένεται η υιοθέτηση μέτρων, ο Πρόεδρος είπε ότι «παίρνουν κάποιο χρόνο γιατί υπάρχουν οι καθορισμένες διαδικασίες στην ΕΕ».
 
Συνέχισε, λέγοντας ότι «είναι πολλές φορές στενάχωρο να παρακολουθείς να γράφεται ή να λέγεται ότι δεν επετεύχθη η άμεση λήψη απόφασης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» για να προσθέσει ότι «δεν είναι έτσι που λειτουργεί η ΕΕ».
 
«Για τη Ρωσία χρειάστηκαν 6 μήνες για να υιοθετηθούν μέτρα», σημείωσε.
 
Συνεπώς, είπε, υπάρχουν οι αρμόδιες επιτροπές, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και η επιτροπή υπό την Ύπατη Εκπρόσωπο Φεντερίκα Μογκερίνι. «Υπάρχουν διαδικασίες που ακολουθούνται για έρθει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εν συνεχεία να υιοθετήσει τα μέτρα που εισηγούνται οι εν λόγω επιτροπές», κατέληξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα γυρίζει τώρα ο Τατάρ για Βαρώσια -Διαψεύδει ότι μίλησε για Λας Βέγκας
Κάνει στάση στην Αττάλεια το Yavuz-Οι επόμενες κινήσεις του (χάρτης)
Πολιτική ήττα για τον Ερντογάν το αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Έξω από τη Ρόδο το Yavuz-Πρόσω ολοταχώς για την κυπριακή ΑΟΖ

Δειτε Επισης

Τι αναμένεται από τις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας-Οι εκτιμήσεις για αδιέξοδο, τι θα κάνει ο Τραμπ
Συνεχίζεται το θρίλερ για το Ουκρανικό-Την Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας
Για εργοστασιο λυμάτων σε Μιά Μηλιά και νέα σημεία διέλευσης συζήτησαν Τατάρ-Χαρμαντζί
Απαντά σε ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ για τη διαφθορά-«Να αποφασίσει αν θέλει να ζει μονίμως στο παρελθόν»
Πράσινο Βουλής για αποκεντρωμένη διοίκηση σε δημόσια νοσηλευτήρια-Πυρά κατά Κυβέρνησης για ανάληψη ευθυνών
Στην Αλβανία ο ΠτΔ για την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας
Θρίλερ για γερά νεύρα οι συνομιλίες στο Ουκρανικό-«Η Ρωσία δεν είναι σοβαρή»
Δριμύ κατηγορώ ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ για διαφθορά-«Κατά τη διακυβέρνησή τους απογειώθηκε η θεσμική διαπλοκή»
Το «φιάσκο» στην Τουρκία και οι ειρωνικές εκατέρωθεν δηλώσεις-Τα σενάρια για τις συνομιλίες
Δύο χρόνια φυλάκιση στη γιαγιά του βρέφους που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Ελλάδα