Θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια εκφράζουν ΠΑΣΥΔΥ και ΔΕΟΚ

Τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, εξέφρασε, σε σημερινή συνεδρία της η Κεντρική Γραμματεία της ΠΑΣΥΔΥ, η οποία «απέτισε φόρο τιμής στον αείμνηστο πολιτικό και άνθρωπο και εξήρε τους αγώνες και τις προσπάθειές του για επίλυση των προβλημάτων του τόπου και του λαού».
 
«Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ΠΑΣΥΔΥ με τον εκλιπόντα Πρόεδρο Χριστόφια στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας του αλλά και νωρίτερα επί προεδρίας του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η ηγεσία της δημοσιοϋπαλληλικής Οργάνωσης είχε μαζί του τακτική και εποικοδομητική συνεργασία, με τον ίδιο να εκφράζει διαχρονικά τη βούληση και την ετοιμότητά του για κατάληξη σε θετικές ρυθμίσεις στα δημοσιοϋπαλληλικά ζητήματα», αναφέρει η ΠΑΣΥΔΥ, σε ανακοίνωση της.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι η Κεντρική Γραμματεία αποφάσισε να επισκεφθεί εν σώματι τα γραφεία του ΑΚΕΛ και να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων. 
 
Περαιτέρω αποφασίστηκε όπως ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, επικεφαλής μελών της ηγεσίας παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και καταθέσει στεφάνι, εκ μέρους της ΠΑΣΥΔΥ.
 
Από την πλευρά της η ΔΕΟΚ εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη, λέγοντας: «Ο Δημήτρης Χριστόφιας υπήρξε ένας πολιτικός ηγέτης με σημαντική συμβολή στα πολιτικά πράγματα του τόπου.  Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο τόσο για την οικονομία του τόπου όσο και για την πορεία του κυπριακού προβλήματος. Η βαθιά προσήλωση του στο σοσιαλιστικό ιδεώδες και το όραμα του για μια πιο δίκαιη κοινωνία ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την δύσκολη πολιτική του πορεία».
 
Αναφέρει, επίσης, ότι η οικονομική κρίση που ξέσπασε στον τόπο και η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος δεν του επέτρεψαν να εφαρμόσει το κοινωνικό μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα όμως η κοινωνική του ευαισθησία και η φιλεργατική του πολιτική δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανένα.
 
«Πάλεψε για την επανένωση της πατρίδας μας όσο λίγοι πολιτικοί ηγέτες και αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις για να στήσει γέφυρες επικοινωνίας με την τουρκοκυπριακή κοινότητα.  Ο Δημήτρης Χριστόφιας επέδειξε έμπρακτο σεβασμό τόσο στον κοινωνικό διάλογο όσο και στους εργασιακούς θεσμούς και συνέβαλε σημαντικά στην διατήρηση της εργατικής ειρήνης στον τόπο μας», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι η προσφορά του στον τόπο και ιδιαίτερα προς τους εργαζόμενους είναι αναμφισβήτητη.
 
«Τον τιμούμε για την κοινωνική ευαισθησία, την εντιμότητα και την αλληλεγγύη που επέδειξε στους κοινωνικά αδύνατους συνανθρώπους μας», καταλήγει η ΔΕΟΚ, στην ανακοίνωση της.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος
Λεπτομέρειες νομοσχεδίου για έλεγχο άμεσων ξένων επενδύσεων ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών