Συνήλθε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας για να αποτίσει φόρο τιμής στον Δ. Χριστόφια

Έκτακτη συνεδρία πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας για να αποτίσει φόρο τιμής στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πριν την έναρξη της συνεδρίας τήρησαν μονόλεπτη σιγή εις μνήμη του τέως Προέδρου.
 
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας ανέπτυξε από νεαρή ηλικία έντονη κοινωνική δράση και αναμείχθηκε από μικρός στα κοινά, με κορυφαία στιγμή στην πολιτική του σταδιοδρομία, την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, το 2008.
 
"Ανέπτυξε πλούσια δράση, βασισμένη πάντα σε αρχές. Αγωνίστηκε για τα δίκαια όλου του κυπριακού λαού, πάλεψε με πάθος για την επανένωση της Κύπρου και την ειρηνική συμβίωση των κοινοτήτων της. Η πολιτική του δράση ήταν ένας συνεχής αγώνας για κοινωνική πρόοδο. Ο Δημήτρης Χριστόφιας αγωνίστηκε για το καλό του λαού της Κύπρου", ανέφερε ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

 
Όλοι οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Ομάδων αναφέρθηκαν στη σημαντική συμβολή του ανδρός στην πατρίδα του, τόσο στην πολιτική όσο και την προσφορά του στην κοινωνική πρόοδο των ανθρώπων της.
 
Ως ελάχιστη τιμή προς τον εκλιπόντα τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως:
 
-Όλες οι σημαίες στα δημοτικά κτήρια να συνεχίσουν να κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και την ημέρα της κηδείας.
 
-Να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου που ήταν προγραμματισμένες κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους,
 
-Ο Αντιδήμαρχος Λευκωσίας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Λευκωσίας, και εκπρόσωποι των Δημοτικών Ομάδων να υπογράψουν τα βιβλία συλλυπητηρίων.
 
 -Ο Αντιδήμαρχος και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να παρευρεθούν στη νεκρώσιμη ακολουθία και αντί στεφάνου το Δημοτικό Συμβούλιο να εισφέρει το ποσό των €500 στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης και στο Σωματείο Συναδελφικής Στήριξης όπως η σχετική ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.
 
-Να αποσταλεί εκ μέρους του Δήμου συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρία του θα αποφασίσει για τον τρόπο που θα τιμήσει περαιτέρω τον εκλιπόντα.        
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Λ. Φουρλάς: Η ώρα της Κύπρου για τη Ζώνη Σένγκεν
Ο τελικός λόγος για το άνοιγμα της Μακαρίου στον Αρχηγό Αστυνομίας και στον Φορέα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων
Ν. Ιωαννίδης: Κύπρος και Ελλάδα προσφέρουν στρατηγικό βάθος σε ΗΠΑ και Ισραήλ μέσω του σχήματος 3+1
Πήγαν στην οικία 49χρονου για ναρκωτικά και εντόπισαν 188 μπιτόνια με πετρέλαιο
Στα Τίρανα ο Πρόεδρος για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας
Μυστήριο με τον φόνο της Μεξικανής σε live μετάδοση στο TikTok-Η προφητική της φράση λίγο πριν πέσει νεκρή
Ρούμπιο και Ερντογάν πιέζουν για συμφωνία Ρωσίας και Ουκρανίας-«Δεν φεύγετε από εδώ χωρίς 30ήμερη εκεχειρία»
Στις φλόγες υποστατικό με ζώα στην Ευρύχου
Καυτή πατάτα η ανάληψη ευθύνης ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Όλοι εναντίον όλων
Αγόρευσε από το εδώλιο ο 28χρονος για τους πυροβολισμούς έξω από τις Φυλακές-«Η μαρτυρία στερείται πειστικότητας»