Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν πάει σχολείο γιατί… αγωνίζεται κατά της κλιματικής αλλαγής

Μέχρι τώρα η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ θυσίαζε μόνο τις Παρασκευές της, αγωνιζόμενη κατά της κλιματικής αλλαγής. Τώρα αποφάσισε να μην πάει σχολείο την επόμενη χρόνια για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στον αγώνα της για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, όπως πληροφορείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων από το περιβάλλον της 16χρονης μαθήτριας.

Τον Σεπτέμβριο, η Γκρέτα θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για την Μεταβολή του Κλίματος στη Νέα Υόρκη και τον Δεκέμβριο θα παραστεί στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Σαντιάγκο της Χιλής. Για τα υπερατλαντικά ταξίδια της η Γκρέτα θα χρησιμοποιήσει πλοίο και όχι αεροπλάνο, πιστή στις ιδέες της για τη ρύπανση που προκαλούν οι πτήσεις αεροσκαφών.
 
«Δεν ανησυχώ για τις χαμένες σχολικές ημέρες», λέει η Γκρέτα. Θα γυρίσω στο γυμνάσιο ένα χρόνο αργότερα. Η σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter» που είχε αποκαλύψει πρώτη τα σχέδια της Γκρέτα, ανέφερε ότι η νεαρή ακτιβιστρια παραδέχτηκε ότι η απόφαση της είναι πράγματι δύσκολη, αλλά είναι σαφές ότι ο αγώνας για το κλίμα τώρα πρέπει να ενισχυθεί. «Το 2020 θα πρέπει να έχουμε στρέψει την καμπύλη εκπομπής Διοξειδίου του Άνθρακα απότομα προς τα κάτω, αν θέλουμε να παραμείνει η αύξηση της θέρμοκρασίας κάτω από 1,5 ή δύο βαθμούς», λέει η Γκρέτα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της IPCC, η θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί περίπου κατά ένα βαθμό Κελσίου σε σύγκριση με την προ-βιομηχανική εποχή. Αν συνεχιστεί έτσι, ο πλανήτης μας θα είναι πιθανότατα κατά 3 βαθμούς θερμότερος μέχρι το τέλος του αιώνα. Οι δραματικες συνέπειες αυτής της εξέλιξης περιλαμβάνουν, ανάλογα με την περιοχή, περισσότερα κύματα θερμότητας, παρατεταμένη ξηρασία και περισσότερες καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Σκανδαλώδεις οι απειλές σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα
Η Β. Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση στρατηγικού πυραύλου cruise
Δολοφόνος εξιχνίασε τον φόνο της γυναίκας του δέκα χρόνια μετά-Αποκάλυψε στον γιο τους πού την έθαψε
Η πρώτη αντίδραση των συριακών κουρδικών δυνάμεων στην έκκληση Οτσαλάν-«Δεν σχετίζεται με εμάς στη Συρία»
Καίει το Ισραήλ εσωτερική έρευνα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου-«Πλήρης αποτυχία»
Βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση της υγείας του πάπα Φραγκίσκου
Απελευθέρωσε 643 Παλαιστίνιους κρατούμενους το Ισραήλ-Η Χαμάς παρέδωσε τις σορούς τεσσάρων νεκρών
Έκκληση Οτσαλάν για επίλυση του Κουρδικού-Καλεί τα μέλη του ΡΚΚ να καταθέσουν τα όπλα
ΒΙΝΤΕΟ: Η μεγάλη μελανιά στο χέρι του Τραμπ στη συνάντηση με τον Μακρόν, την κάλυψε με μακιγιάζ
Η γέφυρα των 16 εκ. ευρώ που αποδείχθηκε ελαττωματική μόλις σε τέσσερις μήνες (pics)