Επ. Εθελοντισμού: Έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αιμοδοτών εθελοντών

Η δημιουργία  αποθεμάτων αίματος για τις μεταγγίσεις των ατόμων με θαλασσαιμία και η ίδρυση της Συντονιστικής Επιτροπής Αιμοδοσίας και Διαφώτισης (ΣΕΑΔ) οδήγησαν στο να καταφέρει η Κύπρος να είναι αυτάρκης στις ανάγκες αίματος και η δράση αυτή έχει ως αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αιμοδοτών εθελοντών σε αναλογία πληθυσμού, στον κόσμο, ανέφερε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη, στο 2ο  Πανηγύρι αγάπης και προσφοράς του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου στη Λευκωσία.

Εξήρε το έργο και την δράση του Συνδέσμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τη Θαλασσαιμία και την αιμοδοσία, την  εφαρμογή των ενδεικνυόμενων μέσων για αποτελεσματική θεραπεία της Θαλασσαιμίας σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα θεραπείας της νόσου, τη διαπαιδαγώγηση, κοινωνική προσαρμογή, επιμόρφωση, ψυχολογική υποστήριξη, επαγγελματική αποκατάσταση και γενική μέριμνα των πασχόντων και την  στήριξη και ενίσχυση των επιστημονικών κέντρων και κάθε εγκατάστασης οποιασδήποτε μορφής εξυπηρετεί τις χρόνιες θεραπευτικές ανάγκες των θαλασσαιμικών.

"Όλοι αναγνωρίζουμε την σημασία και την αξία της εθελοντικής προσφοράς. Αυτή η προσφορά αποκτά ιδιαίτερη άξια όταν είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι εκδήλωση ανθρωπιάς  και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο μας, που σώζει ζωές. Η συμβολή του Συνδέσμου στην καλλιέργεια κουλτούρας εθελοντή αιμοδότη στον τόπο μας, ήταν ένα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του", ανέφερε ο Επίτροπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Πεπεισμένος ο Τραμπ για το Φορντό-«Δεν γνώριζαν οι Ιρανοί, απομάκρυναν μόνο τους εαυτούς τους όχι το ουράνιο»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στο δημοτικό Λυκαβητού στη Λευκωσία-Επηρεάστηκαν δύο αίθουσες
Η εβδομάδα που πέρασε ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ-Το σερί των επιτυχιών και οι προκλήσεις
Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη-Νεκροί πατέρας και 13χρονος γιος μετά από τροχαίο
The Times: Οι Ισραηλινοί είχαν διεισδύσει στο Ιράν τουλάχιστον από το 2010 και χαρτογραφούσαν τα πυρηνικά
Φωτιά μετά από χρήση σμυριλίου στην Κακοπετριά-Καταγγέλλει τους εμπλεκομένους το Τμήμα Δασών
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Πατέρας ξυλοκόπησε με βέργα τα παιδιά του στην Αχαΐα-Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας