Οι ΗΠΑ στέλνουν άλλους χίλιους στρατιωτικούς στη Μέση Ανατολή

Ο υπηρεσιακός Yπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, ανακοίνωσε την ανάπτυξη περίπου 1.000 επιπλέον Αμερικανών στρατιωτικών στη Μέση Ανατολή, με "αμυντικούς σκοπούς", κατ` αυτόν, με επικαλούμενος τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον περί των "απειλών" του Ιράν.

"Οι πρόσφατες ιρανικές επιθέσεις επιβεβαιώνουν τις αξιόπιστες πληροφορίες που είχαμε λάβει για την εχθρική συμπεριφορά των ιρανικών δυνάμεων και οργανώσεων που αποτελούν ενεργούμενά τους, που απειλούν το προσωπικό και τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε όλη την περιοχή", ανέφερε ο Σάναχαν, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί χωρίς περιστροφές την Τεχεράνη ότι διέπραξε τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στη θάλασσα του Ομάν την περασμένη Πέμπτη. Το Ιράν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ενεχόταν στις επιθέσεις αυτές.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες ο ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν
Επιπλέον τρία δισεκατομμύρια για εφαρμογή του Συμφώνου για Μετανάστευση ανακοίνωσε η Κομισιόν
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Ειδικό Δικαστήριο για τη ρωσική εισβολή δημιουργούν Ουκρανία και Συμβούλιο της Ευρώπης
Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον του αεροδρομίου του Τελ Αβίβ
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
ΗΠΑ και ΕΕ έχουν έτοιμη πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία-Αν απορριφθεί, νέες κυρώσεις στη Ρωσία