Αβέρωφ: Ο Πρόεδρος κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταλούν ισχυρά μηνύματα προς την Άγκυρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να σταλούν μέσω της πολιτικής και της διπλωματικής οδού όσο το δυνατόν ισχυρά μηνύματα προς την Άγκυρα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ταυτόχρονα πως πρέπει να επικρατήσει αίσθημα ασφάλειας «και στο εσωτερικό αλλά και εκτός συνόρων» και να μην υπάρξει αποσταθεροποίηση.
 
«O Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνησή του σε πλήρη συντονισμό με την κυβέρνηση της Ελλάδας, ενημερώνουν τόσο τους αρχηγούς κρατών όσο και σε όλα τα άλλα επίπεδα στην ΕΕ για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μίας χώρας μέλους της ΕΕ», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου ερωτηθείς για τις διεργασίες ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις.
 
«Θεωρώ πως η κυβέρνησή μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε και κάνει ό,τι είναι δυνατόν μέσα από την διπλωματική και πολιτική οδό να σταλούν όσο πιο ισχυρά μηνύματα προς την Τουρκία», είπε, προσθέτοντας πως «αυτή είναι η κατεύθυνση των ενεργειών μας, δεν θέλουμε και δεν θεωρώ ότι υπάρχει οποιοσδήποτε που προκρίνει οποιαδήποτε άλλα μέτρα πέραν των πολιτικών και διπλωματικών».
 
Παράλληλα, ο κ. Νεοφύτου διατύπωσε την άποψη ότι αυτό το σοβαρό θέμα δεν θα αντιμετωπιστεί μέσα από δηλώσεις δια μικροφώνων.
 
«Χρειάζεται απ’ όλους σύνεση και σωφροσύνη. Ο τόπος μας χρειάζεται να διατηρήσει την σταθερότητα και να συνεχίσει να επικρατεί το αίσθημα ασφάλειας και στο εσωτερικό αλλά και εκτός συνόρων», είπε.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, η οποιαδήποτε ανασφάλεια δημιουργηθεί δυνατόν να προξενήσει αποσταθεροποίηση με όλες τις αρνητικές συνέπειες, στον θεμέλιο που είναι η οικονομία.
 
«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος πως αυτό το αίσθημα ασφάλειας θα διατηρηθεί και είμαι σίγουρος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση με σύνεση και σωφροσύνη θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να σταλούν καθαρά και ξεκάθαρα μηνύματα προς την Άγκυρα», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Δειτε Επισης

Στην επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για δικαίωμα ψήφου στα 17-Ανοιχτό το θέμα της οριζόντιας
Θρίλερ με τις συνομιλίες για το Ουκρανικό-Από τον «Πρόεδρο κλόουν» στην αντιπροσωπεία «παρωδία»
Τριάντα εισηγήσεις σε οκτώ άξονες προς διαβούλευση από τον ΔΗΣΥ για καταπολέμηση της διαφθοράς
Ένταση και διακοπή της συνεδρίας για Αμπράμοβιτς-Βολές κατά Σαββίδη, «δεν μυρίζεται τα νύχια της» είπε εκπρόσωπος του
Στη Βοσνία με φόντο την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 από την Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Καταδικάστηκε με πρόστιμο εταιρεία για σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου που καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Πώς απαντά η ανάδοχος εταιρεία για τη γέφυρα στην Καλαβασό-«Καμιά αλλοίωση στο ύψος»
Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν
Προκαλούν οι Τούρκοι μετά τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Να παροτρύνει την Ε/κ να αποδεχτεί τις πραγματικότητες»
Χρέωνε 100 ευρώ το κιλό για να φυλάει ναρκωτικά στην οικία του ο 35χρονος