Φονικός καύσωνας στην Ινδία-Τουλάχιστον 49 νεκροί

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στο κρατίδιο Μπιχάρ της βόρειας Ινδίας, που εδώ και δύο εβδομάδες πλήττεται από καύσωνα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Τα θύματα προέρχονταν όλα από την περιοχή Μαγκάντ, όπου επικρατεί ξηρασία και η θερμοκρασία εδώ και πολλές ημέρες κυμαίνεται γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Βιτζάι Κούμαρ, τον υπεύθυνο της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, αναφέρθηκαν 49 θάνατοι σε τρεις περιφέρειες. "Υπήρξε μια ξαφνική εξέλιξη το απόγευμα του Σαββάτου. Άνθρωποι που έπασχαν από θερμοπληξία μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία. Οι περισσότεροι πέθαναν το βράδυ του Σαββάτου, κάποιοι σήμερα το πρωί, ενώ νοσηλεύονταν", είπε.

Άλλοι 40 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία.
Τα περισσότερα θύματα ήταν άνω των 50 ετών. Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με πολύ υψηλό πυρετό, διάρροια και εμετούς.

Ο πρώτος υπουργός του Μπιχάρ, ο Νιτίς Κούμαρ, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση ύψους περίπου 5.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.
 
Μεγάλο μέρος της βόρειας Ινδίας πλήττεται το τελευταίο διάστημα από καύσωνα. Στο Ρατζαστάν ο υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς. Το 2017 επιστήμονες προειδοποίησα ότι η Νότια Ασία, όπου ζει το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ανυπόφορη αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι τα τέλη του αιώνα εάν δεν γίνει κάτι για να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή. Το 2015 από τον καύσωνα έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι στην Ινδία και το Πακιστάν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Φόβοι για ρωσική επίθεση στην Ευρώπη-Η Γερμανία σχεδιάζει επέκταση των καταφυγίων
Τουλάχιστον 36 Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας της Γάζας
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Παζαρεύει ο Χαφτάρ με το τουρκολιβυκό μνημόνιο-Ούτε το εγκρίνει, ούτε το απορρίπτει
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε ραδιοφωνικό στούντιο τη στιγμή του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στη Χιλή
ΒΙΝΤΕΟ: Την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού Sukhoi στο Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί
Serial killer στην Ιταλία-Ο δολοφόνος της συνοδού πολυτελείας είχε σκοτώσει και άλλο κορίτσι
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα