Ενδεχόμενη ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στη Θάλασσα του Ομάν μελετούν οι ΗΠΑ

Οι επιθέσεις εναντίον πλοίων στη Θάλασσα του Ομάν, που από ορισμένες χώρες αποδίδονται στο Ιράν, συνιστούν ένα "παγκόσμιο πρόβλημα" και όχι αποκλειστικά αμερικανικό, δήλωσε απόψε ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν, ζητώντας τη συγκρότηση μιας "διεθνούς συναίνεσης" για την επίλυσή του.

"Έχουμε ένα διεθνές πρόβλημα εκεί κάτω, στη Μέση Ανατολή. Δεν πρόκειται για αμερικανικό πρόβλημα", είπε στους δημοσιογράφους ο Σάναχαν, αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν.

"Προτεραιότητα δική μου και του (συμβούλου του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια, Τζον) Μπόλτον και του (υπουργού Εξωτερικών, Μάικ) Πομπέο είναι να δημιουργήσουμε μια διεθνή συναίνεση για να επιλύσουμε αυτό το διεθνές πρόβλημα", πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. "Βρισκόμαστε στην διαδικασία να βεβαιώσουμε ότι (...) η κεντρική διοίκηση διαθέτει τους πόρους και την αναγκαία υποστήριξη για να εκτελέσει σωστά την αποστολή της", εξήγησε.

Το Πεντάγωνο έχει ήδη στείλει από τα μέσα Μαΐου ένα πολεμικό σκάφος που μεταφέρει αμφίβια οχήματα καθώς και μια συστοιχία πυραύλων Patriot, αφού προηγουμένως ανέπτυξε στην περιοχή ένα αεροπλανοφόρο για να αντιμετωπίσει την "άμεση" απειλή επιθέσεων εκ μέρους του Ιράν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Φόβοι για ρωσική επίθεση στην Ευρώπη-Η Γερμανία σχεδιάζει επέκταση των καταφυγίων
Τουλάχιστον 36 Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας της Γάζας
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Παζαρεύει ο Χαφτάρ με το τουρκολιβυκό μνημόνιο-Ούτε το εγκρίνει, ούτε το απορρίπτει
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε ραδιοφωνικό στούντιο τη στιγμή του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στη Χιλή
ΒΙΝΤΕΟ: Την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού Sukhoi στο Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί
Serial killer στην Ιταλία-Ο δολοφόνος της συνοδού πολυτελείας είχε σκοτώσει και άλλο κορίτσι
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα