Εργαστήρι RELANG για εναρμόνιση με Ευρωπαϊκό πλαίσιο διοργανώνει το Υπ. Παιδείας

Εργαστήρι με τίτλο RELANG για την εναρμόνιση των αναλυτικών προγραμμάτων και εξεταστικών δοκιμίων με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) διοργανώνεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο από τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο από τις 18 μέχρι τις 21 Ιουνίου και σε αυτό θα συμμετάσχουν μάχιμοι εκπαιδευτικοί γλωσσών, επιθεωρητές και σύμβουλοι ειδικοτήτων γλωσσών, λειτουργοί της Υπηρεσίας Εξετάσεων, των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης και ακαδημαϊκοί.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, το εργαστήρι RELANG (Relating language curricula, tests and examinations to the CEFR) θα εστιάσει στην εκπαίδευση όσων εμπλέκονται στην εκπόνηση εξεταστικών δοκιμίων γλωσσών από τα διάφορα εξεταστικά σώματα του Υπουργείου, με στόχο τη δημιουργία εξετάσεων που να συνάδουν πλήρως με το ΚΕΠΑ.
 
Το ΚΕΠΑ αποτελεί δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει καταστεί ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των διαφόρων εκπαιδευτικών συστημάτων, ανά το παγκόσμιο, για τη χάραξη γλωσσικών πολιτικών και ιδιαίτερα για την πιστοποίηση των γλωσσικών δεξιοτήτων κατά επίπεδα. 
 
Η διοργάνωση του εργαστηρίου εμπίπτει στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου για πιστοποίηση της γλωσσομάθειας, διαφόρων γλωσσών από τους αντίστοιχους επίσημους πιστοποιούντες οργανισμούς, αρχής γενομένης με την Αγγλική σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Cambridge.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο