Το ΕΒΕΑ καλεί Κυβέρνηση και κόμματα να παρέμβουν στις εξελίξεις στο ΕΔΑΔ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό  Επιμελητήριο Αμμοχώστου καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα να παρέμβουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).
 
Σε δελτίο Τύπου του ΕΒΕΑ αναφέρεται πως «το Επιμελητήριο εκπροσωπώντας τη συντριπτική πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου της Αμμοχώστου αλλά και των εν γένει Αμμοχωστιανών, εκφράζει έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και οι οποίες αφορούν διεκδικήσεις εκ μέρους της Τουρκίας και του ΕΒΚΑΦ επί του συνόλου της ακίνητης περιουσίας της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου».
 
Αναμένουμε, προστίθεται «από το επίσημο κράτος και όλους τους θεσμούς που το εκπροσωπούν να δράσουν υπεύθυνα και άμεσα, αναλογιζόμενοι τις τεράστιες ευθύνες τους και αντιλαμβανόμενοι τις τραγικές συνέπειες που η όποια ολιγωρία συνεπάγεται».
 
Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ακόμα ότι «το ΕΒΕΑ και όλα τα μέλη του  παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και απαιτούν την εφαρμογή των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο που προνοούν την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της».

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»
Συνεχίζει την εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων ο Δήμος Λατσιών-Γερίου
Επιτόπια επίσκεψη σε έργα υποδομής της Πάφου από την Επιτροπή Μεταφορών
Ανοίγει ο δρόμος για προσφορά γης έτοιμης για ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση αστικού αναδασμού
Κάλεσε σε συνάντηση τον Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος-Προβληματίζεται για τις ενέργειές του
Εντός της επόμενης βδομάδας στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση
Π. Μασούρας: Το Robotex έδωσε ώθηση στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής,
Η ψηλότερη ζήτηση σε ρεύμα καταγράφηκε την Πέμπτη-«Ενδεχομένως να υπάρξουν μέρες με οριακή επάρκεια»