Ψηφίζει για το νέο ηγέτη του το Συντηρητικό Κόμμα στη Βρετανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας μεταξύ των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του κόμματος και της χώρας.

Δέκα υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των βουλευτών. Μετά από την πρόσφατη αλλαγή του καταστατικού κόμματος για να περάσει ένας υποψήφιος στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας θα πρέπει σήμερα να συγκεντρώσει τουλάχιστον 17 ψήφους, που αντιστοιχούν στο 5% του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Με βάση τις δημόσιες δηλώσεις στήριξης από βουλευτές, οι Μπόρις Τζόνσον, Μάικλ Γκόουβ, Τζέρεμι Χαντ, Ντόμινικ Ράαμπ, Σάτζιντ Τζάβιντ και πιθανώς ο Ματ Χάνκοκ αναμένεται να περάσουν στον επόμενο γύρο. Οι Άντρια Λέντσομ, Μαρκ Χάρπερ, Έσθερ ΜακΒέι και Ρόρι Στιούαρτ θεωρείται πιθανό να μη συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 17 ψήφων.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξάγεται σε αίθουσα του κοινοβουλίου αναμένεται γύρω στη 1 τοπική ώρα.

Η επόμενη ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη. Το ελάχιστο όριο ψήφων που θα απαιτούνται τότε έχει οριστεί στις 33.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με πρωταγωνίστρια μία 16χρονη χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τα Τέμπη στη Λεμεσό
Θα χρειαστούν μια με δύο ημέρες για να διαπιστωθεί αν η υγεία του Φραγκίσκου έχει επιδεινωθεί
«Αγαπητέ Ζελένσκι, αγαπητοί Ουκρανοί φίλοι, δεν είστε μόνοι»
Θα μας... σταθεί το σαρακοστιανό γεύμα-Πάνω έως 176% οι τιμές των αγαθών
Συνελήφθη η πιο καταζητούμενη γυναίκα της Ευρώπης-Η «βασίλισσα της κοκαΐνης» που είχε βιτρίνα φιλανθρωπική οργάνωση
Ναυάγησε η συμφωνία Τραμπ-Ζελένσκι-«Να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος για ειρήνη»
Ο τζόγος για τον τρίτο παγκόσμιο, η συμφωνία με τον δολοφόνο και η παράξενη συζήτηση Τραμπ-Ζελένσκι
Πλημμύρισαν από κόσμο δρόμοι και πλατείες όλης της Ελλάδας για τα Τέμπη
Ένας 90χρονος σκότωσε δύο άλλους ενοίκους ενός οίκου ευγηρίας
Έγιναν η φωνή των Τεμπών και στη Λάρνακα-Εκατοντάδες πρόσωπα στην Πλατεία Ευρώπης (pics&vid)