Επιπλέον βοήθεια για την αντιμετώπιση του Ebola αποστέλει η ΕΕ σε Ουγκάντα και Ν.Σουδάν

Καθώς συνεχίζεται η έκρηξη της νόσου Ebola στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με κρούσματα να εμφανίζονται στην Ουγκάντα ​​αυτή την εβδομάδα, η ΕΕ ανακοίνωσε περαιτέρω χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης ύψους 3,5 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων 2,5 εκατ. Ευρώ για την Ουγκάντα ​​και 1 εκατ. Νότιο Σουδάν.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων και ο συντονιστής της EΕ για τον Ebola δήλωσε: "Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να σώσουμε ζωές και να σταματήσουμε τα περαιτέρω κρούσματα του Ebola. Σήμερα, κύριο καθήκον μας δεν είναι μόνο να βοηθήσουμε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό αλλά και να βοηθήσουμε γειτονικές χώρες όπως η Ουγκάντα. Εδώ, η χρηματοδότησή μας βοηθάει στην επιτήρηση, τη συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και την ενίσχυσή τους ώστε αυτές οι χώρες να αναλάβουν έγκαιρη και αποτελεσματική δράση".

"Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη βοήθειά μας για να τερματίσουμε αυτή την εστία, όσο διαρκεί", κατέληξε.

Το πακέτο βοήθειας θα ενισχύσει την ταχεία ανίχνευση και αντίδραση σε περιπτώσεις Ebola. Η σημερινή χρηματοδότηση ανεβάζει σε € 17 εκατ. την χρηματοδότηση της ΕΕ για τον  Ebola από το 2018 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας στην Ουγκάντα, το Νότιο Σουδάν, τη Ρουάντα και το Μπουρούντι.

Δειτε Επισης

Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τις ΗΠΑ και τον Τραμπ, μετά την ιστορική σύγκρουση
Θα χρειαστούν μια με δύο ημέρες για να διαπιστωθεί αν η υγεία του Φραγκίσκου έχει επιδεινωθεί
«Αγαπητέ Ζελένσκι, αγαπητοί Ουκρανοί φίλοι, δεν είστε μόνοι»
Συνελήφθη η πιο καταζητούμενη γυναίκα της Ευρώπης-Η «βασίλισσα της κοκαΐνης» που είχε βιτρίνα φιλανθρωπική οργάνωση
Ναυάγησε η συμφωνία Τραμπ-Ζελένσκι-«Να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος για ειρήνη»
Ο τζόγος για τον τρίτο παγκόσμιο, η συμφωνία με τον δολοφόνο και η παράξενη συζήτηση Τραμπ-Ζελένσκι
Ένας 90χρονος σκότωσε δύο άλλους ενοίκους ενός οίκου ευγηρίας
Μακρόν: Η ΕΕ προετοιμάζει αμοιβαίους δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο για ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο θα αναγνωρίζεται η αγγλική ως η επίσημη γλώσσα
Ο Φρίντριχ Μερτς ξεκινά συνομιλίες για σχηματισμό Κυβέρνησης στη Γερμανία