Νέα πυρά Δημητριάδη σε Νομική Υπηρεσία-«Μήπως έχουμε άλλο ένα χαλούμι εδώ»

«Άστοχες» χαρακτήρισε ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης τις αναφορές στο πρόσωπό του, που περιέχονται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με δημόσιες παρεμβάσεις του ίδιου για ατομικές προσφυγές που έχουν καταχωρήσει ιδιώτες κατά της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ, με αντικείμενο ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα.

Διερωτήθηκε παράλληλα ποιος είναι ο υπεύθυνος για το γεγονός ότι χάθηκε η προθεσμία παρέμβασης εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πρώτη από τις τρεις νέες ατομικές προσφυγές στο ΕΔΑΔ που αφορούν διεκδικήσεις Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.
 
Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι «το σημαντικό είναι ότι ο Γενικός Εισαγγελέας παραδέχεται ότι είχε γνώση των τριών ατομικών προσφυγών και ότι για αυτά βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών». «Βασικό ερώτημα είναι ποιος είναι ο υπεύθυνος για το ότι χάθηκε προθεσμία παρέμβασης στην πρώτη υπόθεση» είπε και διερωτήθηκε «μήπως έχουμε άλλο ένα χαλούμι εδώ».
 
Όσον αφορά τις ατομικές προσφυγές που εγείρουν Κύπριοι πολίτες είπε ότι «δεν νομίζω ότι χρειάζονται την άδεια οποιουδήποτε, ειδικά του Γενικού Εισαγγελέα». «Βεβαίως ο Γενικός Εισαγγελέας δεν ήταν παρών στην υπόθεση Δημόπουλος. Αν όμως τη διαβάσει με προσοχή θα δει ότι ο μόνος τρόπος να προσβάλει κάποιος την αναποτελεσματικότητα της ‘επιτροπής ακίνητης ιδιοκτησία της Τουρκίας, που βρίσκεται στα κατεχόμενα, είναι να πάει σε αυτή και ακολούθως να πάει στο ΕΔΑΔ» συνέχισε.
 
Σε σχέση με την αναφορά της ανακοίνωσης της Νομικής Υπηρεσίας σε ψευδοκράτος, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι από τον καιρό της υπόθεσης Λοϊζίδου «δεν υπάρχει ψευδοκράτος, υπάρχει μόνο τουρκική κατοχή και το κατασκεύασμα από εκεί δεν είναι τίποτα άλλο από μια υποτελής τοπική διοίκηση», προσθέτοντας ότι «είναι καλό να χρησιμοποιούνται οι ορθοί νομικοί όροι».
 
«Για τις προσωπικές αναφορές που έχουν γίνει, τις βρίσκω άστοχες γιατί από δικής μου πλευράς εγώ αναφέρομαι στο κράτος» είπε, ενώ έκανε λόγο σε «υποθέσεις και εκτιμήσεις» που κάνει ο Γενικός Εισαγγελέας για το θέμα. Διερωτήθηκε παράλληλα «αν εμποδίζεται η ελευθερία της έκφρασης και αν ο ίδιος [ο Γενικός Εισαγγελέας] που είναι ταγμένος να την προστατεύσει, θέλει να μου την περιορίσει».
 
Ο κ. Δημητριάδης έθεσε τέλος το ερώτημα «ποιος αποφασίζει για τις παρεμβάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στις υποθέσεις Κυπρίων πολιτών στο ΕΔΑΔ, η εκτελεστική εξουσία ή ο νομικός της σύμβουλος» ενώ υπενθύμισε ότι για την υπόθεση που αφορά την εμπλοκή του ΕΒΚΑΦ σε περιουσίες στο Βαρώσι, η προθεσμία λήγει την Τρίτη, 18 Ιουνίου.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αναζητείται ακόμη ένα πρόσωπο για τα επεισόδια στο fan club της Ομόνοιας στη Λακατάμια (pic)
Κλήθηκε για κατάθεση ο Φαίδωνας για τα περί καρτέλ ναρκωτικών, επικαλέστηκε... κώλυμα
Τον ψάχνει η Αστυνομία για την άσεμνη επίθεση σε βάρος 18χρονης στην Πάφο (pics)
Είδε διαφήμιση για αγορά κρυπτονομισμάτων και τελικά ήταν απάτη-Έκλεψαν 56,000 ευρώ από 76χρονο
Καταζητείται ο 35χρονος Μάριος Χρίστου για διάρρηξη οικίας και πρόκληση σωματικής βλάβης (pic)
Τα πεζούνια... βαποράκια, οι «Εσκομπάρ» των Forex και οι «ανακαλύψεις» Φαίδωνα για την Λατινική Αμερική
Στηρίζει τους τέσσερις δεσμοφύλακες που συνελήφθησαν η ΠΑΣΥΔΥ-«Να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας»
Απορρίφθηκε η έφεση του Κενάν Αγιάς-Αποφασίζει ο Χαρτσιώτης για έκτιση της ποινής του στην Κύπρο
Πέραν των 2.000 καταγγελιών ενώπιον ΕΟΑ Λάρνακας-Δεκάδες ενώπιον του Δικαστηρίου
Χειροπέδες σε δύο 16χρονους που επέβαιναν σε κλοπιμαία μοτοσικλέτα μετά από καταδίωξη